Logo decormyyhome.com

Какво да направите, ако вратата е заседнала

Какво да направите, ако вратата е заседнала
Какво да направите, ако вратата е заседнала

Видео: Preventing TB transmission | Infectious diseases | NCLEX-RN | Khan Academy 2024, Юли

Видео: Preventing TB transmission | Infectious diseases | NCLEX-RN | Khan Academy 2024, Юли
Anonim

Преди да опитате да отворите задръстена врата, трябва да опитате да разберете причините за този проблем. Най-често дървените врати засядат, поради високата влажност и температура дървесината набъбва и нараства в размер. Собствениците на метални врати обаче също не са безопасни от злополука - задръстени отломки, деформация на метала, утаяване на сградата и много други могат да причинят засядане.

Image

Ако въпросът е в подуването на дървените части на вратата или кутията - помогнете й да изсъхне. За да направите това, можете да използвате вентилаторен нагревател или горещ въздух от сешоар. Когато използвате този метод, обърнете внимание - стъклените елементи могат да се спукат поради висока температура, а металните елементи ще се нагреят до горещо състояние. Освен това в близост не трябва да има запалими предмети.

Определете коя страна трябва да натиснете, за да намалите задръстването. Най-често повдигането и накланянето отстрани на бримките е ефективно. Когато вратата все още може да се отвори, не забравяйте да намалите натоварването върху нея, регулирайте пантите или леко коригирайте проблемните зони с помощта на ренде.

Ако вратата е много изкривена, най-добре е да използвате клин (може да бъде всеки силен и остър предмет, например отвертка или длето). Закарайте го възможно най-близо до точката на изкривяване, на мястото, където вратата докосва крилото, и се опитайте да изправите крилото на вратата.

Често причината за задръстването на вратата е малко котило или замърсявания, запушени в слота, както и изсушена боя. В този случай почистването с остър нож или твърда четка ще помогне.

Друга опция - задръстена брава на вратата. В този случай ще ви помогне машинно масло, WD-40 (т. Нар. Wedshka) или керосин. Смажете ключалката с грес за мазнина или спринцовка. Много удобни състави за смазване под формата на спрей.