Logo decormyyhome.com

Как да получите цветни петна от копринена тъкан

Как да получите цветни петна от копринена тъкан
Как да получите цветни петна от копринена тъкан
Anonim

Случва се цветни петна случайно да попаднат върху дрехи или покривка. Трябва да ги изтриете веднага след като ги забележите. В противен случай ще бъде по-трудно да се направи.

Image

Ще ви трябва

  • - водка;

  • - глицерин;

  • - водороден пероксид;

  • - глицерин;

  • - терпентин;

  • - медицински алкохол;

  • - сол.

Инструкция за употреба

1

Алкалните препарати не могат да се използват за отстраняване на петна от естествена коприна. От своя страна, ацетатна коприна не понася ефектите на оцетната киселина. По-добре е да премахнете петна при добра светлина. От вътрешната страна поставете марлен тампон или дървен блок, покрит с бял памук. За да предотвратите ивици по време на почистване, навлажнете с водата зоната на тъканта около петното и поръсете с нарязана креда или талк на прах. В допълнение, премахване на петна, взети от ръбовете до средата.

2

Изплакнете петна от пресни плодове със струя гореща вода, докато изчезнат напълно. След това измийте дрехите в топъл сапунен разтвор.

3

Петната от плодове могат да бъдат отстранени със смес от водка и глицерин, взети в равни пропорции. Нанесете продукта с памучен тампон върху кърпата и разтрийте леко. Оставете за 5-10 минути и изплакнете с топла вода.

4

Петната от трева върху бяла коприна се отстраняват с водороден пероксид с малко добавяне на амоняк. Навлажнете пяна с гъба или марля тампон в сместа и обработете замърсените места. След изплакнете тъканта в течаща вода и изсушете.

5

За да премахнете петна от кафе върху фина коприна, използвайте глицерин. Избършете кърпата с памучна подложка, навлажнена в препарата. Оставете за няколко минути и измийте продукта в топла вода с добавяне на копринен препарат.

6

Избършете тъканта с терпентин, за да премахнете петна от мухъл. След това поръсете с равномерен слой суха глина и покрийте с хартиена кърпа. Желязо с топла ютия. След това разклатете праха и изперете дрехите.

7

Петното от червило може да се отстрани с медицински алкохол. Третирайте замърсената зона с памучен тампон, потопен в разтворител.

8

Ако петна от вино попаднат на дрехите ви, поръсете ги с натриев хлорид възможно най-скоро. След това измийте с препарат за отстраняване на петна или сапун за пране.

9

Избършете петното от шампанско и бяло вино с нагрят глицерин.