Logo decormyyhome.com

Как да почистите сребърни бижута?

Как да почистите сребърни бижута?
Как да почистите сребърни бижута?

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ СРЕБРО БЕЗ ТЪРКАНЕ 2024, Юли

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ СРЕБРО БЕЗ ТЪРКАНЕ 2024, Юли
Anonim

За да бъдат сребърните бижута винаги в перфектно състояние, те трябва да се почистват редовно. За това не трябва да купувате специални скъпи средства, можете да се възползвате от факта, че винаги има дом.

Image

Какъвто и метод за почистване на сребро да изберете, в никакъв случай не използвайте твърди кърпи и четки. Те ще надраскат метала, но няма да могат да се върнат в перфектното си състояние.

Най-старият и доказан метод за почистване

За това е достатъчно само сода, тя ще върне перфектния цвят в сребристо, ще я спести от плака, потъмняване и замърсявания. За да приготвите продукта, изсипете малко вода в купа и добавете сода, разбъркайте, докато се получи гъста каша. Поставя се върху сребърни изделия, оставя се за 15 минути, след което се измива с топла вода и се избърсва с мек материал.

Как да възстановим сребърния блясък?

Друг лесен начин да трансформирате сребърните си бижута или прибори е да приготвите картофен бульон. Течността, в която са били варени картофите, се изсипва в емайлирана купа, в нея се поставя парче фолио и сребро, вари се 5 минути. Ако декорациите не са много тъмни, те могат да се потопят в сурови картофено пюре.

Можете да възстановите блясъка на продуктите от този благороден материал, като използвате амоняк, вода, останала от варене на яйца, сол и паста за зъби. Но последното лекарство не се използва за всички бижута и много внимателно, за да не се повреди среброто.

Трапезен оцет за сребърни бижута

Принципът на столовия оцет е подобен на почистване на сребро с лимонена киселина. За да почистите продукти, направени от този материал, изсипете 200 мл вода и 1, 5 с. Л. 9% оцет в емайлирани съдове, поставете парче фолио в течността. Сребърните бижута трябва леко да се спуснат върху фолиото и да се варят 2-3 минути, след което извадете продукта и избършете на сухо с мек материал.

Оцетът може да бъде заменен с 1 ч.л. лимонена киселина, но не е необходимо да се вари вода, достатъчно гореща. Когато среброто се изчисти, то трябва да бъде извадено, измито с течаща вода и избърсано с мека кърпа.