Logo decormyyhome.com

Как да усилите антенния сигнал

Как да усилите антенния сигнал
Как да усилите антенния сигнал

Съдържание:

Видео: Тест усилителя Т2, да и нужен ли он Вам вообще? 2024, Юли

Видео: Тест усилителя Т2, да и нужен ли он Вам вообще? 2024, Юли
Anonim

За да подобрите качеството на полученото изображение и да „уловите“ по-рано недостъпни канали, не е необходимо да купувате нова мощна антена. Възможността за приемане на антената зависи от различни външни фактори, от формата и дизайна, променяйки които, можете да регулирате качеството на изображението.

Image

Местоположение на антената

Качеството на телевизионния сигнал директно зависи от местоположението на антената. Бетонните стени, металните огради и конструкции пречат на потока на сигнала, така че най-често той се поставя извън къщата, на стената или покрива. Ако знаете къде е най-близката предавателна кула, антената трябва да се разгърне в нейната посока.

По принцип настройката често изисква определено време и усилия. Необходимо е да преместите и завъртите антената, като постоянно следите качеството на изображението.

Можете да използвате две или повече антени, за да получите по-ясен сигнал. Те са разположени възможно най-високо, на същото разстояние от превключвателя.

Редизайн на антената

Почти всяка антена може да бъде свързана към специален усилвател на телевизионен сигнал. Работи от 220 V мрежа, можете да закупите усилвател в повечето магазини за електроника. За правилния избор е важно да знаете някои параметри: фигурата на шума (тя трябва да бъде възможно най-ниска, за предпочитане не повече от 2 dB), коефициентът на усилване Ku (изчислен въз основа на наличието на кабелни клонове и дължината му).

Най-често дизайнът на антената се обмисля, като се вземе предвид стандартното търсене на излъчващия сигнал. Може да бъде променен с помощта на всеки метален предмет, който провежда ток: проводник, кабел, балконна сушилня, батерии за централно отопление и др. Алуминиеви и медни предмети с голяма повърхност са най-подходящи. Металните предмети, които не са в контакт с антената, напротив, прекъсват сигнала.

Някои антени изискват специална настройка преди употреба. Трябва да проверите дали правилният честотен диапазон е зададен за приемане на сигнал.