Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от мухъл във ваната

Как да се отървете от мухъл във ваната
Как да се отървете от мухъл във ваната

Видео: Как да се отървем от мухъла 2024, Юли

Видео: Как да се отървем от мухъла 2024, Юли
Anonim

Мухълът е сериозен проблем. Може да причини алергии, които се превръщат в астма, диатеза при деца, мигрена, бронхиална астма и сърдечно-съдови нарушения. Често става една от причините за разрушаването на сградите. Мухълът обича висока влажност. Затова в бани, където кондензатът е често срещано явление, този проблем възниква доста често.

Image

Инструкция за употреба

1

Намерете и премахнете причината за появата на мухъл. Той се разпространява най-активно с относителна влажност на въздуха над 95%, температура от + 20 ° C и лош въздушен обмен. Затова не забравяйте да проверите състоянието на вентилацията. Може би трябва да бъде почистена или дори напълно преработена.

2

Калта допринася за активния растеж на плесенните гъбички. Пазете стаята в банята чиста. За съжаление, някои собственици на бани смятат, че стените тук се поддържат чисти, просто защото повърхностите непрекъснато се изплакват по време на процеса на измиване.

3

Започнете да почиствате плесенясалата повърхност. За това можете да използвате обикновен алкохол. Само внимавайте, не забравяйте, че става въпрос за запалима течност. Алкохолът дехидратира добре (т.е. елиминира водата), което ви позволява да убивате отлаганията на мухъл, както на повърхността, така и в дълбочина.

4

Можете също да опитате да обработите повърхността с разтвор на железен сулфат. За да направите това, разредете железен сулфат (22 g), калиев стипца (44 g) и натриев хлорид (18 g) в 1 литър вода. Ако все още има малко мухъл и то се появи едва наскоро, опитайте се да се отървете от него, като избършете повърхността с обичайния "Бял". Друга рецепта: разтвор на 40% формалин със скорост 25 мл на 1 литър вода.

5

В допълнение към тези народни средства, можете да се възползвате от професионални, продавани в хардуерни и строителни магазини. Когато избирате продукт за третиране, уверете се, че той е предназначен специално за премахване на мухъл, а не за предотвратяване на появата му.

6

Изплакнете добре всички повърхности с чиста вода. Тъй като всички тези химикали са вредни за човешкото здраве.

7

След като повърхността е напълно почистена от мухъл, помещението трябва да бъде добре изсушено. След това можете да лекувате със специални средства за профилактика. Сега остава само постоянно да следим състоянието на банята и да предотвратяваме появата на мухъл отново.

вана за мухъл