Logo decormyyhome.com

Как да санирам обувките

Как да санирам обувките
Как да санирам обувките

Видео: Майсторът на протези, който даде галоши и ортопедични обувки на инвалид, се оправда за високата ц... 2024, Юли

Видео: Майсторът на протези, който даде галоши и ортопедични обувки на инвалид, се оправда за високата ц... 2024, Юли
Anonim

Когато съхранявате обувки, ботуши или ботуши, трябва не само да ги измиете и изсушите старателно, но и да ги дезинфекцирате. Необходимо е също така да правите това редовно, докато носите обувки, за да избегнете появата на неприятна миризма и да предотвратите развитието на вредни микроорганизми вътре. Има няколко доста ефективни метода за дезинфекция.

Image

Ще ви трябва

  • - специални спрейове

  • - устройства за сушене и дезинфекция

  • - противогъбични средства

  • - разтвор на калиев перманганат

  • - разтвор на формалин

  • - амоняк

  • - водороден пероксид

  • - оцет.

Инструкция за употреба

1

Днес магазините за обувки продават различни дезинфектанти, като лале, ботуш и т.н. Понякога са полезни за третиране на вътрешната повърхност на ботуши, ботуши и обувки, за да я дезодорират, премахват неприятната миризма на пот и предотвратяват появата на гъбички.

2

Ако не искате да купувате специални продукти, можете да използвате така наречените "народни" методи. Например, намокрете чиста памучна кърпа с водороден прекис и избършете вътрешността на обувките. Лошата миризма ще изчезне. Алтернатива на водородния пероксид може да бъде концентриран разтвор на калиев перманганат, оцет или амоняк.

3

Ако искате със сигурност да унищожите всички вредни микроорганизми, използвайте формалин или формадирон, те се продават в аптеките. Избършете обувките отвътре, след това го поставете в полиетиленов плик, завържете го здраво, така че неприятната миризма на разтвора да не се разпространи във въздуха, и го оставете. След ден свалете обувките и го проветрете добре.

4

Възползвайте се от предлаганите в търговската мрежа устройства, предназначени за сушене и дезинфекция на обувки. Те действат върху него с поток от йонизиран въздух и ултравиолетово лъчение. Благодарение на това бактериите се унищожават, неприятната миризма изчезва. Инструментите от този тип обикновено са много компактни и подходящи дори за малки размери.

5

В случай, че необходимостта от дезинфекция на обувки възникна поради факта, че собственикът му вече страда от гъбичка, най-добре е да използвате специални препарати. Има ги доста - под формата на течности и спрейове. Например, Mikostop, Desavid и др. По правило такива препарати са без мирис и безвредни за всякакви материали. Напръскайте обилно или ги разлейте вътре в ботуши, ботуши или обувки и оставете да изсъхнат. Това трябва да се направи след всяко носене на обувки.

как да дезинфекцираме от гъбички