Logo decormyyhome.com

Къде да дам употребявани дрехи

Къде да дам употребявани дрехи
Къде да дам употребявани дрехи

Видео: Давам живот на старите дрехи!|Maggi 2024, Юли

Видео: Давам живот на старите дрехи!|Maggi 2024, Юли
Anonim

Вероятно е доста трудно да се намери домакиня, която от време на време не се натъква на въпроса къде да даде употребявани дрехи. Има много решения на този проблем.

Image

Инструкция за употреба

1

В случай, че употребяваните дрехи са с добро качество и състоянието им е над средното (няма лепенки и дупки, нещата не са износени, те са запазили оригиналния си цвят и външен вид), можете да опитате да ги предадете на магазин за спестяване или закупуване. В този случай има няколко варианта - понякога нещата се купуват веднага, но се случва, че след изпълнението на съответния договор те се оставят за продажба за период от време. Парите могат да бъдат получени, след като нещата втора употреба намерят купувача.

2

Можете да дадете неща на тези, които се занимават с шиене и ръкоделие, след това някой може да създаде нови тоалети от остарели дрехи. Също така използваните дрехи могат да бъдат полезни като материал за детски или младежки клуб, в който се учат да шият.

Ако няма роднини, които биха могли да използват дрехи или приятелки-приятелки, които могат да направят истински шедьовър от остарели неща, за начало си струва да се огледате. В жилищните сгради често има семейства, нуждаещи се от подкрепа. Това могат да бъдат майки на много деца, принудени да обличат децата си или хора, които се озовават в трудна житейска ситуация.

В зависимост от ситуацията си струва да се насочите да им предложите помощ - облеклото може да ви помогне, тъй като тези, които не могат да си позволят да актуализират гардероба си сега, ще бъдат чудесна възможност да шият нещо ново. Ако в зрителното поле няма съседи, които биха имали нужда от такава помощ, можете да попитате местни стари жени. Като правило, представителите на по-старото поколение са достатъчно осведомени за това кой живее в къщата им и как, включително, те могат да знаят кой има нужда от неща втора употреба, особено ако е солиден, макар и извън модните дрехи.

3

Можете да опитате да се свържете с най-близката православна църква или манастир. Доста често свещенослужителите помагат на хора от бедните, както и на възрастни хора, инвалиди и многодетни семейства. Понякога хората, които са освободени от местата за задържане, и тези, които водят асоциален начин на живот, се обръщат към църквата за материална помощ. Всички те може да се нуждаят от дрехи и нещата, в този случай също използвани, лесно могат да намерят нови собственици и да донесат ползи.

4

В краен случай можете да опаковате в няколко пакета, като ги разделите също по сезон или пол. Като прикрепите лист хартия отгоре, върху който е написано подробно за съдържанието му (например „връхни дрехи за жени, размер 50-52“ или „детски зимни обувки, размер 26-32“), пакетите могат да бъдат оставени близо до най-близкото депо. По-добре е да оставите нещата на определено разстояние от контейнерите, в които местните жители изхвърлят битовите отпадъци. Тогава използваните неща ще имат повече шансове да бъдат забелязани - например, те могат да бъдат полезни за възрастни хора, които изпитват материални затруднения.

5

Почувствайте нуждата от употребявани неща и приюти за домашни любимци. Съобщенията, че ръководството на подобни институции молят за помощ във формата, по-специално на стари дрехи, често могат да бъдат намерени в интернет и медиите.