Logo decormyyhome.com

Кои брави на вратите са по-надеждни

Кои брави на вратите са по-надеждни
Кои брави на вратите са по-надеждни

Съдържание:

Видео: Ремонт на дръжка на врата - брава за врата 2024, Юли

Видео: Ремонт на дръжка на врата - брава за врата 2024, Юли
Anonim

Замък към замъка. Съвременните производители предлагат десетки видове заключващи устройства: от прости до електронни. Изборът на потребител не винаги е лесен.

Image

Експертите казват, че закупуването на две брави би било идеален начин да защитите дома си от хакване и е необходимо да ги инсталирате на малко разстояние една от друга. Вероятността от хакване ще намалее, ако ключалките са от съвсем различни типове дизайн.

При избора на ключалка степента на защита и материалът на механизма играят голяма роля. Следните видове брави, въз основа на дизайнерските характеристики:

- багажник и зъбно колело, - цилиндър

- диск

- ниво.

- електромеханичен, - електромагнитни.

Брави за стелажи

Това са най-старите и евтини замъци. Има много начини да се счупят подобни устройства, така че поставянето им на входната врата е крайно нежелателно, дори само в плевня или мазе, където няма ценности.

Това е метална кутия конструкция с две, рядко три заключващи релси, които се изтласкват от кутията чрез завъртане на ключа и пружина.

цилиндър

Цилиндърните ключалки имат няколко реда щифтове, в основата си са подобни на ключалките на багажниците, като цилиндричен щифт служи като ключалка. В този случай е невъзможно да се каже ясно за качеството поради различни материали и цени. Необходимо е да се оцени отделен модел отделно. Може би ще вземете нещо стойностно, въпреки че тези брави не са високо оценени на пазара.

лост

Ключалките за нивата са доста надеждни, но качеството директно зависи от производителя. Най-добрите са европейските механизми, по-специално производството на Финландия. Когато избирате, дайте предпочитание на ключалки с 4 пина и възможност за механично препрограмиране на ключа.

диск

Тези брави работят на принципа на цилиндъра, но разликата е кодовия механизъм, който се представя под формата на дискове. Тези брави са защитени от прах и влага и поради това не са изложени на корозия. Те са трудни за отваряне, но доста лесно се напукват, така че се използват главно в малки сейфове или табла.

Електромеханични брави

Това е устройство с напречна греда, което днес се счита за най-надеждното. Бравата има недостатък - изисква се проводящ кабел, но степента на защита и възможността за механично отваряне с ключ я правят може би най-добрата в своя клас.