Logo decormyyhome.com

Какви прибори да използвате за керамична чиния

Какви прибори да използвате за керамична чиния
Какви прибори да използвате за керамична чиния

Съдържание:

Видео: Are Melamine Dishes and Polyamide Plastic Utensils Safe? 2024, Юли

Видео: Are Melamine Dishes and Polyamide Plastic Utensils Safe? 2024, Юли
Anonim

Керамичните плочи в страната се появиха сравнително наскоро, въпреки това те вече успяха да спечелят популярност сред потребителите. Такава печка, въпреки всичките й очевидни предимства, в сравнение с конвенционална газова печка, осигурява специални грижи за нейната повърхност, както и използването на специални съдове.

Image

Какви съдове да изберете за керамична чиния

Производителите на керамични чинии препоръчват да използват само метални съдове, които отговарят на определени изисквания. Това е гаранция, че вашата печка ще ви издържи възможно най-дълго.

Основното изискване в този случай е приборите, независимо дали става въпрос за тиган или тиган, трябва да имат плоско и плоско дъно, възможно най-близо до керамичния котлон, което ще позволи по-добър пренос на топлина от печката към съдовете. Ако топлопредаването е ниско, тогава повърхността за готвене ще се прегрее, съответно и експлоатационният му живот ще бъде намален.

Всякакви течове (въздушни слоеве между дъното на съдовете и повърхността на чинията) значително намаляват преноса на топлина. В допълнение, релефните модели, както и други грапавини по повърхността на дъното на чиниите, имат доста негативен ефект върху него.

В същото време е желателно дъното на вашите чинии да е матово или тъмно, тоест с минимален коефициент на отражение - светлите тонове отразяват топлината много по-добре от тъмните или лъскави повърхности.

За да се предотврати температурната деформация (отклонение), дъното на съдовете също трябва да има оптимална дебелина, в противен случай плътността на неговото прилягане към повърхността за готвене ще бъде ниска.

Когато избирате чинии за керамична чиния, не забравяйте да обърнете внимание на диаметъра на дъното й, който трябва да съответства на размера на горелките. Ако дъното е по-малко или по-голямо от горелката, съдовете няма да могат да се затоплят равномерно, което е много важно за висококачественото готвене.