Logo decormyyhome.com

Как да наторим бяло зеле

Как да наторим бяло зеле
Как да наторим бяло зеле

Съдържание:

Видео: Сарми от кисело зеле с бял сос 2024, Юли

Видео: Сарми от кисело зеле с бял сос 2024, Юли
Anonim

Бяло зеле - всеки любим здравословен зеленчук, малко култури могат да се сравнят с него по отношение на витамин С. Той е чудесен за салати, супи и консерви. За да получите добра реколта от тази прекрасна реколта във вашия район, трябва да й осигурите старателна грижа. Тази култура реагира особено добре на горната дресировка.

Image

Торове при засаждане

За да направите почвата по-подходяща за този зеленчук, трябва да внесете оборски тор в него от есента, защото това растение е много любимо на органичните торове - то е идеална храна за зеле. В кисели почви при копаене може да се добави вар или пепел, като те понижават киселинността на почвата.

Ако през есента мястото за кацане не е било подготвено, тогава е необходимо да се направи това през пролетта, когато се подготвят леглата. Компостът е идеален за тази цел, освен това трябва да се добави малко количество от него, дори ако земята е била наторена с оборски тор през есента. Компостът трябва леко да се поръси с пръст. Освен това в градината е препоръчително да се разпръскват поташи и фосфорни торове. Най-доброто време за това може да се счита седмица преди трансплантацията на разсад на постоянно място. В допълнение, можете да добавите азотни торове, като те са необходими именно на ранен етап от развитието на растенията.