Logo decormyyhome.com

Коя газова печка е по-добре да се купи

Коя газова печка е по-добре да се купи
Коя газова печка е по-добре да се купи

Съдържание:

Видео: ОБОГРЕВ САЛОНА АВТО от ВЫХЛОПНЫХ ГАЗОВ 2024, Юли

Видео: ОБОГРЕВ САЛОНА АВТО от ВЫХЛОПНЫХ ГАЗОВ 2024, Юли
Anonim

Какъв газов котлон е по-добре да се купува е въпросът, зададен от стюардесите. Отговорът на този въпрос не е толкова прост, защото, за да направите избор, трябва да знаете какви характеристики притежават.

Image

В момента ботаническите магазини предлагат голям избор от газови печки с най-различни функции или без тях. При избора трябва да се вземат предвид следните характеристики.

размери

Тази характеристика е необходима, така че да се вписва идеално в интериора на кухнята. Общите размери на плочите се различават в зависимост от модела и производителя. Стандартните размери са: височина - 86 см., Ширина - 50 см., Разстоянието между пръстените - 26 см.

горелки

Те са важен елемент на газова печка. Основната роля в горелките се играе от дюзи, които доставят газо-въздушна смес на повърхността на печката. Дюзите могат да варират в диаметър и размер.

Горелките могат да варират по форма: овални и кръгли. Най-често се намират газови печки с кръгли горелки.

Напоследък газовите печки са оборудвани с една голяма горелка, за по-бързо готвене.

месинг шкафче

Той е важен обект на газова печка. Благодарение на него можете да печете пайове, да печете пилешко месо и да готвите вкусни гювечи.

Има три вида фурни - газова, електрическа, газова с решетка. Равномерното отопление се извършва в електрическа фурна и в газов шкаф с грил.

Вид контрол

Има два вида контрол на газовата печка: електронен и механичен. Изборът на тип управление зависи от вашите предпочитания. Първият тип има сравнително висока цена, както и сложност в управлението, която се състои в определени комбинации от натискане на сензорните бутони.

Електронно запалване

Електрическото запалване е устройство, което запалва газова печка с електрическа искра. Днес почти всички съвременни печки имат вградено електрическо запалване. Той е от два вида: автоматичен и механичен.

Работна повърхност

Работната повърхност е горната част на печката, върху която са разположени горелките. Те се различават помежду си не само по размер, но и по материалите, от които са изработени. Те са: емайлирани, стъклокерамични, стоманени.

Най-често срещаната е емайлирана повърхност. Най-важните предимства: сравнително ниска цена, високо качество, голям избор от цветове, здравина. Но е много трудно да се поддържа в чистата му форма, тъй като върху него веднага се появяват драскотини и следи от мръсотия.

В електрическите печки се среща главно стъклокерамична работна повърхност. Той е изработен от устойчив материал, така че ще служи доста дълго време. Основният недостатък е високата цена.

Работните повърхности на газовите печки, изработени от неръждаема стомана, могат да бъдат матирани или полирани. Те са доста издръжливи, лесно се мият и имат скъп външен вид.