Logo decormyyhome.com

Защо изходът на пералнята се нагрява

Защо изходът на пералнята се нагрява
Защо изходът на пералнята се нагрява

Съдържание:

Видео: STC-3028 Thermostat with Heat and Humidity Fully Explained and demonstrated 2024, Юли

Видео: STC-3028 Thermostat with Heat and Humidity Fully Explained and demonstrated 2024, Юли
Anonim

Прегряването на контакта, към който е свързана пералнята, трябва да се елиминира възможно най-бързо: това ще помогне да се избегнат допълнителни разходи и караница в бъдеще. Елементарният ремонт, който се състои в затягане на винтовите контакти, няма да отнеме много време, но ще помогне да забравите за проблема с прегряването за дълго време.

Image

Причината за локалното прегряване на електрическите връзки често е лош контакт. За по-точно определяне на неизправността е необходимо да се проведе наблюдение: винаги ли гнездото се загрява или само ако електрическият нагревател е включен. Загряването на щепсела с висока консумация на енергия е очевиден знак за лошо състояние на контакт. Ако се нагрява независимо от консумацията на енергия, може да има спад на съпротивлението, причинено от намокряне на окабеляването вътре в домакинския уред.

Тъй като всички проводими елементи на щепсела и гнездото са направени от сплави с висока топлопроводимост, нагряването се разпространява много бързо. В този случай източникът на висока температура може да бъде една от слабите точки на щепселната връзка.

Лошо затягане на винтове в гнездото

По правило основната причина за този вид неизправност е слаб електрически контакт в точките, където кабелните сърцевини са свързани към клемите на гнездото. Преди да извършите ремонт, е необходимо да премахнете напрежението от захранващата линия или да изключите целия апартамент. След това трябва да премахнете пластмасовия капак на изхода: той е фиксиран с един или два малки болта. Изходният механизъм трябва да бъде изваден от инсталационната кутия. За да направите това, трябва да развиете няколко странични винта, които закрепват металния корпус към гнездото, след което разхлабете фиксатора на раците, като разхлабите двата вдлъбнати болта, разположени отстрани на механизма на гнездото. След като премахнете механизма, трябва внимателно да инспектирате мястото, където електрическите проводници са свързани за въглеродни отлагания или лоша херметичност. Най-добрият изход е да се свържете отново, след като оголите кабелните нишки до метален блясък.

Слаба скоба за контактна двойка

Също така, причината за нагряването на изхода може да бъде отслабване на скобата на контактните мустаци, което включва щифтовете на щепсела. С течение на времето еластичността на метала значително намалява, поради което се губи надеждността на електрическия контакт. Отслабените мустаци трябва да бъдат леко огънати с отвертка и почистени от оксидния филм. Ако мустаците са допълнително притиснати от пружините, последните трябва да бъдат внимателно отстранени и върнати обратно след огъване на контактите.

Неизправен сгъваем щепсел

Обикновено телта на пералната машина се прекратява с фиксирана пластмасова тапа, но ако е заменена с сгъваема тапа, лошото затягане на винтовете също може да причини прегряване. Щепселът трябва да бъде разглобен и да извърши същите операции като при контактните винтови връзки на контакта.