Logo decormyyhome.com

Как да изберем мелница за домашно зърно

Как да изберем мелница за домашно зърно
Как да изберем мелница за домашно зърно

Видео: Как да си изберем мелница за хранителни отпадъци 2024, Юли

Видео: Как да си изберем мелница за хранителни отпадъци 2024, Юли
Anonim

Домашни зърнени мелници - специална единица, чиято цел е да смила зърнени продукти и не само. Те могат да бъдат ръчни или електрически.

Image

Ще ви трябва

  • определете вида домашна мелница за зърно;

  • посетете магазин за домашни уреди;

  • закупете най-подходящото устройство за вашите нужди.

Инструкция за употреба

1

Ръчната мелница за дома е идеална за автономна употреба: в страната или на почивка, на пътя, както и на всякакви други места, където няма електричество. Но ако имате нужда от голямо количество брашно и смятате да го приготвите у дома (в кухнята), тогава е най-добре да закупите електрическа мелница.

2

Когато избирате домашна ръчна мелница, не забравяйте да обърнете внимание на диаметъра на нейните мелници - колкото е по-голям, толкова по-лесен ще бъде процесът на завъртане на дръжката по време на смилането. За висококачественото смилане също е доста важно балансирането на тези мелници.

3

Мелниците за домашна употреба могат да имат мелни камъни, изработени от корунд керамика, базалт или гранит. Последното, като правило, е естествено, което прави такива единици екологични. Освен това гранитът е една от най-издръжливите и твърди скали.

4

Що се отнася до базалт, той също често се използва при производството на ръчни мелници. Мелни камъни от тази вулканична скала са правени много отдавна - от библейски времена.

5

Но най-популярният материал за производство на мелници днес е сплав от керамика и корунд, получени под въздействието на високи температури. Не се добавят химикали. Такива мелници са силно издръжливи и осигуряват фино смилане на брашно.

6

Когато купувате домашна мелница, трябва да се вземе предвид и нуждата от прясно брашно, тоест от работата на такива единици. Ако семейството ви е малко, тогава не можете да намерите по-добър вариант от домашната мелница с ръчен тип, но за голямо семейство или за промишлена употреба, напротив, струва си да се даде предпочитание на електрически мелници, чийто двигател има висока мощност. Колкото по-високо е последното, толкова по-лесно мелницата ще смила зърнени култури, като грах или царевица.

7

Трябва също да знаете, че при грубо смилане (когато брашното запазва най-голямо количество хранителни вещества), производителността трябва да бъде 2-3 пъти по-висока, отколкото при финото. Всички съвременни мелници за домашна употреба са оборудвани със система за контрол на смилане, тоест можете самостоятелно да зададете нивото му: направете го по-груб или по-тънък.

8

Външният корпус на домашни мелници (както електрически, така и ръчен тип) може да бъде направен от метал или дърво: липа, бор или бук. Между другото, дървените мелници се считат за екологични, а също така имат уникални свойства. Например, борова дървесина, придава на брашното уникален и много приятен аромат.