Logo decormyyhome.com

Как да почистите пералня

Как да почистите пералня
Как да почистите пералня

Видео: ПОЧИСТЕТЕ ЛЕСНО ВАРОВИК (Пералня, кана за вода) 2024, Юли

Видео: ПОЧИСТЕТЕ ЛЕСНО ВАРОВИК (Пералня, кана за вода) 2024, Юли
Anonim

Много често автоматичните перални машини се разпадат поради мащаба на барабана или мръсотията на филтъра. Необходимо е внимателно да наблюдавате машината, в противен случай скоро скъпото оборудване ще се провали.

Image

Ще ви трябва

  • - четка за зъби

  • - гъба

  • - 50 г лимонена киселина

Инструкция за употреба

1

Прочетете инструкциите за използване на машината, за да знаете препоръчителните методи за почистване и грижи. От особено внимание е почистването на вратата на машината. С помощта на стара четка за зъби е необходимо да почистите всички пукнатини вътре в гуменото уплътнение на вратата и да изсушите добре със салфетки.

2

Необходимо е да извадите отделението за прах от пералнята, като леко го дърпате към себе си, докато чуете щракване. След това отстранете останалата пудра и балсам с гъба и избършете на сухо със салфетки.

3

Трябва да проверите филтъра на машината и да извадите боклука. Филтърът се намира под вратата на пералнята. Преди да го отворите, трябва да поставите парцал под машината, защото когато се отвори, малко количество застояла вода ще се излее. След това внимателно извадете кошчето с пинсети, изсушете и затворете филтъра.

4

Не забравяйте за почистването на барабанната машина. Сложете малко лимонена киселина в контейнера с прах. След това включете продължителното измиване и максималната температура. Лимонената киселина ще спаси барабана от плака и неприятна миризма, а високата температура на измиване ще премахне мащаба от електрическия нагревател. Проветрете барабана на пералнята след всяко измиване.