Logo decormyyhome.com

Защо пуши газова печка

Защо пуши газова печка
Защо пуши газова печка

Съдържание:

Видео: Как да свържете пиростия към газова бутилка www.stesia.net 2024, Юли

Видео: Как да свържете пиростия към газова бутилка www.stesia.net 2024, Юли
Anonim

Саждите принадлежат към категорията на онези вредни частици, които, настанявайки се в дихателните пътища, повишават риска от рак и провокират астматични пристъпи при пациенти с астма.

Всички, чиито апартаменти и къщи са оборудвани с газови печки и котли, са изложени на риск. Причината за появата на сажди е непълното изгаряне на газ, който при смесване с въздух значително понижава нивото на кислород в него, а също така допринася за отделянето на силно токсичен въглероден окис. Естествено възникват въпроси защо газова печка пуши и как да се справим с нея.

Image

Самият газ, природен или втечнен, няма токсичен ефект върху организма, тъй като на практика не се разтваря в кръвта. Въпреки това, смесвайки се с въздух, той значително намалява съдържанието на кислород в него. Това причинява неговото непълно изгаряне и появата на сажди.

Алармиращи знаци:

- дъното на съдовете е покрито с черна, трудно измиваща се плака;

- пламъкът върху газовите горелки придобива жълто-червен цвят, обикновено трябва да е син.

Появата на тези знаци показва, че въздухът в апартамента е отровен от продукти на непълно изгаряне на газ и може да бъде опасен за здравето.

Причините за появата на сажди

1. Запушени дюзи (струи).

Често по време на почистването на печката, когато домакинята премахва дифузорите на пламъка и капаците от горелките, чужди вещества влизат в газовите горелки и ги запушват. Причината може да бъде отстранена чрез внимателно почистване на дюзата, ако е необходимо, развийте я с гнездо.

2. Дифузорите на пламъка са изработени от силимин, сплав, която по време на интензивна и продължителна употреба често се деформира и допринася за образуването на сажди.

За да коригирате ситуацията, достатъчно е да замените старите пламъчни дифузори с нови.

3. Дюзата на газовата печка не съответства на вида на използвания газ (основен или балон).

4. Химическият състав на основния газ се е променил. Този проблем възниква в газоразпределителните станции и е почти невъзможно да се повлияе на него.