Logo decormyyhome.com

Как да измиете велур

Как да измиете велур
Как да измиете велур

Видео: ШАПКА или КАПЮШОН с МЕХОВОЙ ОПУШКОЙ🙄⁉️ Тёплый мягкий и пушистый головной убор своими руками по схеме 2024, Юли

Видео: ШАПКА или КАПЮШОН с МЕХОВОЙ ОПУШКОЙ🙄⁉️ Тёплый мягкий и пушистый головной убор своими руками по схеме 2024, Юли
Anonim

Велюр - тази дума дойде при нас от френския език, в превод означава кадифе. В древни времена само много богати хора носеха кадифени дрехи, а момичетата, които имаха поне една рокля от кадифе, се считаха за богати булки, защото цената на кадифе беше равна на цената на земята. Сега велурът е плат, популярен и обичан от мнозина. Използва се за шиене на дрехи, обувки, завеси, драперии, като тапицерия. Но грижата за него не е толкова проста! Например, не всеки дори знае как да пере велур.

Image

Инструкция за употреба

1

Облеклото с велур ще продължи дълго време, ако се грижи правилно. Прочетете внимателно информацията на етикета преди измиване. Продуктите могат да се перат както ръчно, така и в пералня при температура не по-висока от + 30 ° C. Не използвайте химически активни добавки или избелвания при измиване. За измиване изберете прах с етикет COLOR или деликатен прах тип "салфетка". Велуровите продукти не трябва да се накисват.

2

Ако върху велюра се появи петно ​​и не планирате да измиете целия продукт, пригответе лек сапунен разтвор, поставете продукта си на маса, дъска за гладене или на пода и с мека четка (гъба) почистете замърсената зона с нежни, нежни движения. За да изсушите мокро петно ​​по-бързо, можете да използвате сешоар, но не го приближавайте до тъканта.

3

Но е невъзможно да се усукат продукти от велур. Ако перете в пишеща машина, след това изберете режима "деликатно въртене", "лесно гладене", тогава дрехите няма да се перат. Сушете на въздух, но за да предотвратите пряка слънчева светлина.

4

Не гладете велура, но ако има такава нужда, гладете продукта отвътре, за да не натиснете купчината.

Ако е възможно, по-добре е продуктът да се обработва с пара. Той ще вдигне купчината, взета чрез измиване, материалът отново ще придобие привлекателен външен вид.

5

Можете да върнете цвета на избледняла тъкан със специални средства, за да озарите продуктите.

6

Ако от дълъг чорап върху велура има петна, които са избледнели, напълнете ваната и задръжте вещта над гореща вода, след което я изсушете (на раменете). Ако върху велурните пухчета просто се вкорени и не планирате да измиете продукта, след това го навлажнете с алкохол, след това го задръжте на парата за 3-4 минути и го срешете с четка.

7

Ако вашите мебели са покрити с велур, тогава тапицерията на дивани и фотьойли се почиства точно като дрехи. За да поддържате мебелите да изглеждат привлекателни за по-дълго, вакуумирайте с помощта на специална дюза, докато почиствате, четкайте в посока на купчината, а не срещу нея, обърнете специално внимание на шевовете.

Има дори специални гумени четки за велур, с тях можете да почиствате замърсени места.