Logo decormyyhome.com

Как се използва амоняк в домакинството

Как се използва амоняк в домакинството
Как се използва амоняк в домакинството

Съдържание:

Видео: Къщата ви ТРЯБВА ДА БЪДЕ ТОВА. Преглед на модерен дом | Красиви къщи, обиколка на къщата 2024, Юли

Видео: Къщата ви ТРЯБВА ДА БЪДЕ ТОВА. Преглед на модерен дом | Красиви къщи, обиколка на къщата 2024, Юли
Anonim

Амонякът или амонякът е уникално средство, което може да се използва не само в медицината, но и в домакинството: за почистване на фурни и прозорци, отстраняване на стари петна по дрехи, премахване на неприятни миризми в къщата и др.

Image

Амоняк: използвайте в кухнята

Мнозина вероятно повече от веднъж са се сблъсквали с такъв проблем като необходимостта от почистване на фурната след следващото готвене. Амонякът бързо и ефективно ще се справи с тази задача.

Загрейте фурната до 65 ° C и след това я изключете (най-добре е тази процедура да се извърши за една нощ). На следващо място, изсипете половин чаша амоняк и го поставете във фурната - на горната скара. В същото време на дъното е необходимо да поставите тиган с дебели стени и да изсипете вряща вода в него. Затворете фурната и оставете всичко до сутринта.

На сутринта не забравяйте да проветрите фурната и да я измиете обилно със сапун и вода, след това да я изплакнете с чиста течаща вода и да я избършете с чист парцал.

Как да унищожим насекомите в къщата, използвайки амоняк

Друго уникално свойство на амоняка е, че той е незаменим инструмент в борбата с домашните насекоми. За да се отървете, например, от мравки, опитайте следния метод: разредете в 1 литър. вода 100 мл. амоняк и старателно избършете всички повърхности в къщата с това съединение. Разбира се, амонякът има доста специфична миризма, но изчезва много бързо.

Амонякът може също така ефективно да се справи с нахлуването на комари или мошки по време на отдих на открито - обработете това място с вашия пикник и тогава ще ви бъде гарантирано спокойствие.

Елиминирайте миризмите

Къщата ви е напоена с тютюнев дим или миризмата на боя? За да поправите това е съвсем просто: поставете малко количество амоняк в чиниите и ги подредете във всички стаи. Скоро ще забележите, че в дома ви няма по-отблъскващи миризми.

Почистете златни предмети с амоняк

Ако златният ви пръстен или верига е потъмнял, не се отчайвайте. Амонякът отново ще помогне тук: разредете 100 g. амоняк в 250 g. гореща вода и свалете златния продукт там за известно време. Но в никакъв случай не използвайте такъв състав за почистване на перли!

В допълнение, амонякът с вода може да се използва и за почистване на парцали от замърсявания, органични петна или мазут. Не по-малко ефективно ще почистите такъв инструмент дрехи, мебели, завеси и т.н.

Амоняк и къщичка

Феновете за отглеждане на различни цветя, домати, краставици и други култури също ще се възползват от използването на амоняк. Просто разредете 50 мл. амоняк в 4 литра. хладна вода и поливайте растенията, тогава те ще ви зарадват дълго време с атрактивния си и здравословен вид.

Между другото, в този случай можете да комбинирате бизнеса с удоволствие: оплодете растения, както и да се отървете от различни молци и други молци в къщата.

Свързана статия

Амониев хлорид: инструкции за употреба, индикации, цена