Logo decormyyhome.com

Как да перете нещата от шифон

Как да перете нещата от шифон
Как да перете нещата от шифон

Съдържание:

Anonim

Шифонът е част от група от нежни и деликатни материи и затова грижата за него изисква известна икономичност и точност. Процесът на чорапи води до замърсяване. Връщането на продукта от шифон в първоначалния му вид ще помогне за правилното измиване, като се вземе предвид конкретният състав на тъканта. Шифонът често се основава на други материали (например синтетика, коприна, памук, вискоза и други). Ето защо, преди да измиете, трябва да се запознаете с етикета на продукта, за да получите препоръките на производителя.

Image

Има основни правила за измиване на всякакъв вид шифон:

  • мийте само с ръце, тъй като машинното измиване може да повреди деликатните материи;
  • ниска температура на измиване (не повече от 30 ° C).

Допълнителен акцент е поставен върху избора на почистващ препарат, използван за отстраняване на замърсители от шифон. Струва си да се помни, че шифонът се "страхува" от избелвания и добавени хлор продукти. Препоръчва се използването на почистващи препарати за измиване на деликатни тъкани или бебешки дрехи, като предварително разтворите праховите частици във вода.

Ефективен метод за почистване на шифон е разтвор от вода и суха горчица (3 супени лъжици прах на литър вода). Достатъчно е да разтворите горчицата в топла вода и да поставите мръсното нещо за 2-3 часа, след което изплакнете обилно в хладна вода.

Измийте шифон

Когато избирате продукти за машинно пране от шифон, трябва да сте внимателни и специален режим при минимална температура и обороти по време на цикъла на въртене. Първо, поставете блуза или рокля, изработена от нежен шифон, в торба за пране (или я заменете с обикновена памучна калъфка за възглавница). В тази форма внимателно стиснете чантата, като елиминирате силното триене и усукване на тъканта.

След измиване извадете дрехите от торбата и леко изстискайте сапунена вода. След това изплакнете многократно, докато пяната изчезне напълно. Препоръчва се да добавите малко количество балсам или трапезен оцет към водата.

Процес на сушене

Дрехите от шифон изсъхват достатъчно бързо, след като цялата вода се оттича, става почти суха. За да предотвратите силните бръчки, трябва да изправите продукта върху хоризонтална повърхност или да окачите на раменете, тъй като дори леките огъвания и използването на прищепи ще доведе до образуване на гънки и грозни следи, от които може да бъде трудно да се отървете. Трябва да се гарантира, че в близост няма отоплителни уреди и пряка слънчева светлина, които влияят негативно върху свойствата и външния вид на шифона.