Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от конденз в гаража

Как да се отървете от конденз в гаража
Как да се отървете от конденз в гаража

Видео: Ръчкам | Как Да Се Отървем От Конденза Във Фаровете ? 2024, Юли

Видео: Ръчкам | Как Да Се Отървем От Конденза Във Фаровете ? 2024, Юли
Anonim

В гараж може да се намери гараж, обикновено автомобил, мотоциклет или друго оборудване, за което повишената влажност и кондензът могат да бъдат вредни. Ето защо, веднага щом забележите, че водни капчици се събират на стената или тавана, незабавно вземете мерки за източване и се опитайте напълно да се отървете от конденза в гаража.

Image

Ще ви трябва

  • - изолационни материали (минерална вата, пенополистирол, монтажна пяна);

  • - фенове;

  • - топлинен пистолет.

Инструкция за употреба

1

Огледайте повърхностите и определете най-студените места - обикновено в тях се събира конденз в гаража (тъй като температурата им е под точката на оросяване). За да видите подробно цялата картина, използвайте термограф, за да получите топлинна снимка на вашия гараж - за да можете веднага да видите откъде идва студът.

2

Премахнете източника на студа. Ако причината е твърде тънка стена или таван, изолирайте повърхностите с минерална вата или пенополистирол; Можете да използвате топлоизолационна мазилка или други материали в зависимост от вашите финансови възможности. Изкопайте пукнатините със строителна пяна. Имайте предвид, че е нерационално и неправилно да изолирате метален гараж отвътре без външен капак - металът просто ще изгние. Ето защо го покрийте с сайдинг или друг защитен материал отвън.

3

Осигурете добра вентилация в гаража. Ако в същото време нямате вентилационен отвор, пробийте или пробийте го във външната стена, монтирайте тръба с диаметър 100 мм вътре (използвайки циментова замазка). Можете да преговаряте със съсед отгоре или отдолу и да опънете тръба през гаража до улицата. Инсталирайте в тази тръба топлинен пистолет, за да запазите топлината в гаража, както и вентилатор, така че свежият въздух да може ефективно да влиза в гаража.

4

След това осигурете добър екстракт. За да направите това, направете дупка в другия край на гаража; в същото време можете да поставите вентилаторите в противоположни стени или ъгли (по диагонал). Поставете качулка с 3–5 пъти, така че вентилаторът да е достатъчен за вашите условия. Регулирайте вентилаторите за изпускане и подаване, така че да се гарантира оптимален обмен на въздух.

5

За да сте сигурни, че гаражът не се проветрява постоянно, но периодично (за да пестите енергия), инсталирайте таймери на вентилаторите и ги конфигурирайте по желание. Ще бъде достатъчно да проветрите стаята няколко часа на ден.