Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от ботуши

Как да премахнете петна от ботуши
Как да премахнете петна от ботуши

Видео: Премахване на петна с PUER 2024, Юли

Видео: Премахване на петна с PUER 2024, Юли
Anonim

Най-често петна по ботуши се появяват през зимата, защото с настъпването на студено време пътищата започват да се поръсват със сол. Това е за да се гарантира, че хората не се подхлъзват при ходене и не падат. Грижата винаги е приятна, но от солта върху обувките се появяват грозни бели следи, които развалят външния вид на ботушите. Как да премахнем тези несимпатични петна и да придадем на обувката добре поддържан външен вид?

Image

Ще ви трябва

четка, лак за обувки, оцет, вода, хартиена кърпа, сух парцал

Инструкция за употреба

1

Пригответе обувки, които трябва да бъдат почистени от петна за процеса на почистване. Проверете дали малките солени зърна са залепени в подметката. Почистете ботушите си от мръсотия с помощта на мека, влажна кърпа. Опитайте се да не намокрите ципа, ако има такъв. Избягвайте попадането на вода вътре в багажника.

2

Направете разтвор на оцет и вода, като ги смесите в съотношение 1: 2, подгответе тъкан от тоалетна хартия или хартиена кърпа и я навлажнете в разтвор на оцет. Втрийте нежно ботушите с импровизирана хартиена кърпа, като внимателно отстранявате белите петна. След това избършете обувките с мека, суха кърпа. Отстранявайте петната последователно, едно след друго, всеки път използвайки суха кърпа за източване на кожата.

3

Сушете ботушите си на стайна температура, без да използвате допълнителни инструменти (нагреватели, сушилни и други уреди). След като обувките изсъхнат, потърсете отново петна. Ако това се случи, процедурата по пречистване ще трябва да се повтори отново. Ако всичко вървеше добре и петната изчезнаха, тогава почистете ботушите с лак за обувки, като го нанесете върху четката с дебели четинки. След това внимателно полирайте кожата на ботушите.

4

Редовно намазвайте ботушите си и ги почиствайте след всяко пътуване на улицата. Тогава те ще продължат достатъчно дълго. Когато навън е влажно и студено, не забравяйте да използвате специални импрегниращи средства и бариери. Изберете ги в зависимост от материала, от който са изработени обувките.

5

Ако на велурени ботуши се появят бели петна, вземете пресен картоф, нарязан наполовина и разтрийте велура. След това изсушете ботушите и внимателно ги нанесете с четка. За да се грижите за купчината, използвайте гумена четка с фини влакна. Не забравяйте да изправите купчината. Ако четката не помага, дръжте ботушите над парата и разтрийте четката отново.

как да премахнете бели петна по обувките