Logo decormyyhome.com

Каква вода е по-добре да се налива в желязо

Каква вода е по-добре да се налива в желязо
Каква вода е по-добре да се налива в желязо

Съдържание:

Видео: Metric system unit conversion examples 2024, Юли

Видео: Metric system unit conversion examples 2024, Юли
Anonim

Всеки домакински уред се нуждае от внимателна грижа и уважение. Гладенето не е изключение. Например, ако използвате ютия с функция на пара, трябва да знаете, че в това устройство може да се налива само специална чиста вода.

Image

Каква вода да се налива в желязото

На първо място, зависи какъв вид желязо имате. Ако устройството е оборудвано със специално покритие против котлен камък, тогава можете безопасно да го замените под чешмата и, съответно, да изтеглите обикновена вода. Но по-прости модели ютии, за съжаление, не притежават такива функции. Те се нуждаят само от чиста вода, без присъствието на примеси в състава им. Не забравяйте, че когато използвате вода с ниско качество, експлоатационният живот на ютията ви се намалява няколко пъти и понякога устройството може дори да се повреди.

Начини за почистване на водата за желязо

За да направите водата безопасна за ютията, инсталирайте в къщата специален течен пречиствател. Или купувайте прости филтри за вода за тези цели, които ще се справят със задачата не по-лошо от по-мощните устройства. Освен това можете да използвате преварена вода от чешмата, но да правите това твърде често не се препоръчва, тъй като в нея все още остават различни примеси, макар и в малки количества.

Бутирана пречистена или дестилирана вода

Както бе споменато по-рано, в желязото трябва да се налива само пречистена вода. И какъв точно е принципът на неговото почистване? При отстраняване на всички присъстващи минерали, соли и други химически елементи. Ето защо, ако не можете да инсталирате специални филтри у дома, използвайте дестилирана или бутилирана вода. За производството на такава вода се използва специален метод за отстраняване и омекотяване на желязо, както и груби механични филтри, което го прави абсолютно безопасен дори за деца, да не говорим за такова устройство като желязо. Можете да закупите пречистена бутилирана вода в обикновен магазин или да поръчате в специализирана фирма. Последното, между другото, е много по-евтино.

Вода от кладенец или кладенец

Някои собственици на частни къщи смятат, че водата от кладенеца или кладенеца е абсолютно чиста, особено ако резервоарът за подаване на течност е оборудван със специален филтър. Съответно, именно тази вода много от тях излива в желязо с - абсолютно не е допустимо! В кладенец или кладенец (дори с филтър) остават частици вредни микроелементи. От използването на такава течност в отделението за желязо за изливане на вода гарантирано остават отлагания от варовик, което ще бъде много трудно да се елиминира в бъдеще. И като цяло експертите не препоръчват пиенето на вода от изкуствени резервоари за каквито и да било битови нужди, а още повече за пиене.