Logo decormyyhome.com

Как да сменим лагер в перална машина Ardo

Как да сменим лагер в перална машина Ardo
Как да сменим лагер в перална машина Ardo

Видео: Подмяна на пералнята Samsung 2024, Юли

Видео: Подмяна на пералнята Samsung 2024, Юли
Anonim

Компанията Ardo осигурява на руския пазар висококачествено софтуерно контролирано оборудване. Но по време на работа има нужда от дребни ремонти. Можете сами да замените лагера в пералнята Ardo.

Image

Ще ви трябва

комплекти от отвертки, зъбни колела, глави, отвертки, ножици или телени резачки, клещи, газов гаечен ключ, гумен малат.

Инструкция за употреба

1

С течение на времето лагерът ще се износва и ще стане неизползваем. Ето защо, ако чуете допълнително почукване, докато машината работи, първо сменете лагера. В противен случай такъв незначителен детайл може да повреди целия барабан.

2

С предната част на пералнята лагерите са разположени в задната половина на резервоара. Ето защо, на първо място, отстранете задната стена на машината.

3

Освободете резервоара от проводници, тръби. Извадете двигателя, след това извадете пералнята десет и задната противотежест.

4

След това махнете маншетите на шахтите от предната стена на устройството и освободете амортисьорите.

5

Сега нищо не пречи да извадите резервоара. Внимателно го извадете от пружините на пералнята.

6

След това развийте винтовете, които свързват половините на резервоара, и го разделете на две части. Извадете салон, прегледайте заключващ пръстен. Извадете запушалката и натиснете лагера.

7

След това почистете седалката и натиснете обратно новите лагери. Сглобете отново всичко в обратен ред.

8

За да смените лагерите, можете частично да разглобите пералнята. За да направите това, отстранете задната стена на резервоара. В него има лагери и маслени уплътнения. В някои дизайни на задната стена на резервоара е инсталиран шублер с маслено уплътнение и лагери. В този случай първо развийте шублера, почистете барабана и инсталирайте нов дебеломер. В същото време, не забравяйте да смените уплътнението на шублера.

9

Във второто изпълнение лагерите се притискат в капачката на резервоара. Избийте лагерите и кутията за пълнене, сменете ги и сглобете всичко в обратен ред.

10

Когато подменяте лагерите в пералня Ardo, помислете за важен момент. Валът на барабана е с бронзова втулка, която служи за уплътняване на лагера. Не трябва да е вдлъбнато или замърсено. Масленото уплътнение притиска тази втулка и не пропуска вода в лагера. Ако на това място има натрупване на плака, мръсотия или има повреди, подмяната на лагера ще бъде неефективна. Ето защо, първо, почистете ръкава от плака първо с парцал, а след това с фина шкурка. Чист до блясък, колкото по-малко грапавост, толкова по-дълго ще издържи машината.

как да сменим лагерите на пералната машина