Logo decormyyhome.com

Как да възстановите разписка за плащане

Как да възстановите разписка за плащане
Как да възстановите разписка за плащане

Видео: Oдобрено е плащане за изпълнение на проекта за възстановяване на летателната годност на СУ-25 2024, Юли

Видео: Oдобрено е плащане за изпълнение на проекта за възстановяване на летателната годност на СУ-25 2024, Юли
Anonim

Единственият начин да се докаже плащането на държавно мито, глоба или лихва върху заем е предоставяне на разписка (чек, фактура) за плащане. Разписка се издава автоматично при извършване на плащания чрез електронни системи за презареждане - банкомати, терминали и др. Загубената разписка може да бъде възстановена, ако си припомните датата на транзакцията, детайлите на страните и вида на плащането - автоматизирани точки за плащане на сметки.

Image

Инструкция за употреба

1

Обадете се на службата за техническа поддръжка или консултант, ако плащането е извършено чрез банката и / или нейните клонове. Техните номера могат да бъдат намерени или в менюто за обслужване на банкомати, или като се свържете с банковия офис. По телефона поискайте история на транзакциите (операторът ще диктува списъка, след като потвърдите, че притежавате банкова карта) и изберете тази, за която трябва да възстановите разписката. Операторът ще обясни подробно къде и как ще бъде възможно получаването на разписка отново.

2

Използвайте функцията, за да възстановите получаването на плащането в терминалите, ако времето и подробностите на страните са известни. Достатъчно е да посочите точния час на плащане, сметката, от която е извършено плащането (най-често става въпрос за пари) и сметката, до която е получено плащането; след което системата ще ви помоли да въведете някои данни, които ясно потвърждават транзакцията ви. След като въведете допълнителните данни, ще ви бъде издаден отново разписка за плащане.

3

Свържете се с офиса на банката или друга организация, за която е извършена платежната операция. Попитайте някоя от касите за история на операциите, като представите документ за самоличност. Изберете операцията, за която отново трябва да получите разписка и фактурата ще бъде издадена отново. Най-често услугата се предоставя срещу заплащане: правителствените агенции и банковите услуги са помолени да плащат времето, прекарано от служителите за коригиране на грешки, направени от платеца (загубата на разписка е посочена в списъка с такива грешки). Струва си да се отбележи, че разписката не винаги може да бъде възстановена: в някои услуги и структури има период от време, след който разписките за плащания не могат да бъдат възстановени. Ето защо е необходимо да се възстанови незабавно, тъй като загубата или повредата при получаването на плащането бяха открити.

как мога да получа разписка