Logo decormyyhome.com

Как да премахнете солта от обувките

Как да премахнете солта от обувките
Как да премахнете солта от обувките

Видео: ❤️ Солта - 3 начина да я използваме за пречистване 2024, Юли

Видео: ❤️ Солта - 3 начина да я използваме за пречистване 2024, Юли
Anonim

Всяка година улиците в много градове се поръсват с техническа сол. И въпреки че пътищата след това стават по-малко хлъзгави, този метод има и отрицателни страни. Солта остава бели петна по ботушите и може да бъде изключително трудно да се измие.

Image

Ще ви трябва

  • - водоотблъскващи продукти за обувки;

  • - детски крем;

  • - вазелин;

  • - тоалетна хартия или салфетки;

  • - оцет;

  • - рициново масло;

  • - грис;

  • - амоняк;

  • - четка;

  • - козметика за обувки, премахване на петна от сол.

Инструкция за употреба

1

Много по-лесно е да се предотврати проблем, отколкото да се реши. Вземете специален инструмент, който не позволява на солта да се утаи върху любимите си обувки, смажете ботушите си, преди да излезете с мазен крем, вазелин. Възможно е незначителни петна от сол да останат след разходката, но в сравнение с необработените ботуши ще има много по-малко. Много големи фирми за обувки също продават крем за защита от сол, който е най-подходящ специално за тяхната марка.

2

Пристигайки от улицата, измийте обувките си с топла (но не гореща) вода. След това обвийте оцветената зона със салфетки или тоалетна хартия и оставете ботушите да изсъхнат. Веднага щом обувките започнат да изсъхват, върху нея ще се появи сол, която се абсорбира в салфетката. След като ботушите са напълно сухи, обувките трябва да се смазват с детски крем.

3

Направете силен разтвор на оцет (три части оцет до една част вода) и старателно избършете белите петна от сол с получения разтвор. Замърсяването ще изчезне.

4

Друг популярен начин за справяне със солните петна е рициново масло. Когато се приберете вкъщи, изплакнете добре ботушите си. След като изсъхнат, ги намажете с рициново масло. Ако белите ивици не изчезнат, повторете процедурата няколко пъти.

5

Премахването на петна от сол от обувки от велур е много по-трудно, отколкото с кожа. Поставете тенджера с вода на печката и след като заври, дръжте ботушите над пара. След това велурът трябва да се сресва със суха четка.

6

Разтвор на амоняк също ще помогне на велурени ботуши. Избършете ги със замърсени места и след това ги поръсете с грис. Манната каша попива сол и обувките ви отново ще бъдат чисти.

7

Много компании, които произвеждат козметика за обувки, произвеждат продукти, които помагат за премахване на бели петна от сол. Те съществуват както за кожени, така и за велурени обувки. Ако не искате да се занимавате с народни методи, просто закупете бутилка със специален инструмент.

Как да се отървете от миризмата на нови обувки