Logo decormyyhome.com

Как да изберем плат за завеси

Как да изберем плат за завеси
Как да изберем плат за завеси

Видео: Как да си изберем пердета и килими 2024, Юли

Видео: Как да си изберем пердета и килими 2024, Юли
Anonim

Завеси - необходим елемент от декора на стаята. Без тях дизайнът на прозорците изглежда недовършен. Завесите внасят атмосфера на уют и комфорт в интериора, а правилно подбраният материал, от който са направени, може да подчертае всичките им предимства. Ето защо изборът на плат за завеси за определена стая трябва да се приема много сериозно.

Image

Инструкция за употреба

1

За да изберете правилната тъкан за завеси, просто трябва да знаете някои правила и нюанси, които определено ще ви помогнат да вземете правилното решение.

2

Цветът на тъканта за завеси е избран като правило, за да съответства на цвета на тапицерията. Сини, сини и сиви, „студени“ тонове могат да създадат усещане за прохлада в стаята. И бежово, жълто, оранжево и червено, "топли цветове" могат да запълнят стаята със слънчева светлина. За да предотвратите ефекта от сливането на завеси с интериора на стаята, изберете плат за тях с тон по-светъл или по-тъмен от основния.

3

Когато избирате плат за завеси, не забравяйте да обърнете внимание на рисунката му. Хоризонталната лента визуално прави стаята по-широка, а вертикалната лента - по-висока. Най-подходящите и стилни са клетъчните тъкани за завеси.

4

Тъканта по ваш избор за завесите трябва да изглежда еднакво красива както на дневна светлина, така и на светлината на полилеи в тъмното.

5

За стаи с ниска осветеност опитайте да изберете тъкани за завеси в ярки слънчеви цветове. Ако търсите плат върху завесите за твърде светла стая, дайте предпочитание на тежък непрозрачен материал.

6

Когато избирате плат за завеси, е важно да вземете предвид характеристиките на стаята, за която ще бъдат проектирани. За кухненските завеси изберете плат със специално покритие, отблъскващо мръсотията. Изберете леки и практични материали, които лесно се мият и изсушават бързо.

7

За спалнята и хола най-подходящи са завесите, изработени от плътни скъпи тъкани: лен, памук, коприна, кадифе, гоблен. Но не забравяйте, че естественият памук бързо изгаря на слънце, така че не го използвайте за украса на прозорците на юг и югозапад.

8

Най-практични са синтетичните и полусинтетичните тъкани за завеси. Те се изтриват лесно и не избледняват дълго време.