Logo decormyyhome.com

Как да изберем преносим хладилник

Как да изберем преносим хладилник
Как да изберем преносим хладилник

Съдържание:

Видео: Каква преносима батерия да изберем? 2024, Юли

Видео: Каква преносима батерия да изберем? 2024, Юли
Anonim

През лятото винаги искате да се отпуснете сред природата, да отидете с кола на дълго пътуване или просто до страната. Можете да запишете продуктите, които вземате със себе си в специални преносими хладилници, торбички или контейнери.

Image

Разновидности на преносими хладилници

Когато избирате преносим хладилник, трябва да обърнете внимание на технологията за охлаждане и удобството на устройството за транспортиране. И двата фактора са еднакво важни. Според вида на охлаждането хладилниците се делят на термоелектрични, абсорбционни, компресионни.

Най-често срещаният тип хладилник е компресиран. Те включват почти всички стационарни опции. Те функционират благодарение на хладилния агент (амоняк, фреони, газ SF6 и др.), Който преминава от течно в газообразно състояние. В резултат на този процес се получава достатъчно бързо охлаждане на продуктите. Компресионните хладилници могат да бъдат с различни размери. Те са икономични. Някои модели могат да останат студени за дълго време, без да бъдат свързани към мрежата.

Недостатъкът на хладилните компресии е тяхната неспособност за пренасяне и ниска устойчивост на удар. Има много компактни еднокамерни хладилници от този тип, но те са по-подходящи за съхранение на малко количество храна, отколкото за транспортирането им. По-скоро е вариант за лятна вила. Независимо от това, някои компании произвеждат преносими компресионни хладилници, вместими (около 50 литра) и удобни за транспортиране, но те са скъпи (някъде около 40 хиляди рубли).

Абсорбционните хладилници работят върху водно-амонячен разтвор, нагряван от електрически или газов източник. Поради това хладилният агент циркулира. Основното предимство на такива хладилници е, че те могат да работят дълго време, без да се свързват към мрежа. Трябва обаче да се има предвид, че абсорбиращите хладилници са чувствителни към накланяне поради съдържащите се в тях течни компоненти. По принцип този тип хладилник не е евтин (13-60 хиляди рубли). Най-достъпните модели включват DC модели. Най-скъпите са хладилниците, работещи както от мрежата, така и от газовите бутилки.

Термоелектрическите хладилници, въпреки високите си разходи за енергия, са най-удобните за транспортиране на продукти. Те са в състояние не само да ги охладят, но и да ги стоплят. Те нямат хладилен агент и движещи се части, така че такива модели са екологични. Функция само от мрежата.

Термо-хладилниците са в състояние да охлаждат продукти до 0 градуса, а нагряването до 60-70 градуса. Обемите им варират от 5 до 55 литра, цената е 2-4 хиляди рубли. Евтините модели най-често имат само функция за охлаждане.

Недостатъците на термичните хладилници включват факта, че те бавно набират температура. В тази връзка, преди да се заредите в такъв модел, е препоръчително продуктите да се охладят предварително в стационарен хладилник.