Logo decormyyhome.com

Как да изберем пътна чанта на колело

Как да изберем пътна чанта на колело
Как да изберем пътна чанта на колело

Съдържание:

Видео: 5 причини да изберем Електрическо колело пред Ендуро мотоциклет 2024, Юли

Видео: 5 причини да изберем Електрическо колело пред Ендуро мотоциклет 2024, Юли
Anonim

Чанта с колела може значително да опрости живота на пътника. Тя не протяга ръце, не оказва натиск върху раменете си, но послушно язди след собственика. Понякога тези чанти могат да създадат проблеми, но това може да се избегне, ако направите правилния избор.

Image

Големи, средни или малки?

Голяма колесна пътна чанта има много предимства. Тя ще пасне на нещата на цялото семейство за цялата ваканция. Но всичко от това, което искате да вземете, ви е нужно на пътуване? Преди да отидете в магазина за чанта, помислете какво трябва да сложите в нея и какво можете да направите без. Най-добре е да направите списък с необходимите неща. Освен това, помислете за няколко обстоятелства. Ако възнамерявате да летите със самолет, разберете дали авиокомпанията ви позволява да споделяте теглото на багажа си с поне двама пътници. Ако не, вместо голяма чанта е по-добре да си купите средна и малка. Имайте предвид, че багажът, дори когато е на колела, понякога трябва да се повдига. И докато пътувате с влак или автобус, огромна чанта може да не се побира под рафт или в багажното отделение.

Ако средствата позволяват, по-добре е да имате две торби с различни размери.

Дъно и колела

След като сте решили размера, отидете в магазина. Във всички реномирани търговски обекти, където се продават подобни стоки, ще ви бъдат предложени няколко вида пътни чанти на колела. Обърнете специално внимание на дъното - не трябва да се деформира от голямо тегло. Що се отнася до колелата, те са основно от силикон или пластмаса. Първият вариант е за предпочитане. Силиконът е по-издръжлив, по-малко подлежи на външни влияния и не трака по настилката. Обърнете внимание как са разположени колелата. Те трябва да бъдат потопени. В тази форма колелата по-малко се вкопчват в препятствия и по-малко вероятно да се счупят. Той играе роля и размер. При равни други условия, чанта с по-големи колела ще бъде по-удобна, тъй като проходимостта зависи от този фактор.

Много е добре, ако чантата може да бъде леко увеличена по размер поради допълнителната кухина, която обикновено се закопчава с цип.

От какво е направено?

Висококачествените пътни чанти са изработени от лека, но много устойчива водоустойчива материя. Това са различни каландрирани материали. Обърнете внимание колко отделения има чантата. Трябва да има една голяма и няколко по-малки. Удобно е, когато ципът, с който е затворено основното отделение, може да бъде фиксиран. Предпочитана комбинация за заключване, а не тази с ключа. Огледайте шевовете. Добър сак е пришит с още по-силен шев, шевовете не се разстилат и няма пропуснати шевове.

Важно е писалката

Колко дръжки трябва да има такава торба? Разбира се, всеки модел има такъв, за който се взема чантата. Но е по-добре, ако има още няколко химикалки. Възможно е по време на пътуването да има ситуации, когато чантата ще трябва да бъде носена. Може дори да се наложи да се правят заедно, така че допълнителните писалки са задължителни. По-добре е допълнителните дръжки да са от плат, тъй като пластмасовите се отлепват лесно.