Logo decormyyhome.com

Как е китайска термо халба

Как е китайска термо халба
Как е китайска термо халба

Съдържание:

Видео: Подарки для консультантов Tupperware в ноябре 2020 (RU) 2024, Юли

Видео: Подарки для консультантов Tupperware в ноябре 2020 (RU) 2024, Юли
Anonim

Понякога хората си мислят, че варенето на китайски чай в термос е погрешно и богохулно - в резултат на това чаят започва да горчи и става твърде силен. С появата на чашата с термос обаче всичко се промени - превръща чая в буквално питие на боговете. Какво е китайска новост и как е подредена?

Image

Термосолна уредба

За производството на 0, 5-литрови китайски термо чаши се използва прозрачна, устойчива на топлина храна клас пластмаса. Самата чаша е разделена на долното отделение, където се вари чай, и горното отделение, където е концентриран чист чай. И двамата общуват помежду си - за да поставите чайните листа в долното отделение, трябва да развиете долния капак и да поставите чай там, и да изсипете вряща вода през горния капак. След няколко секунди, необходими за приготвяне на чай, трябва да блокирате съобщението между горното и долното отделение, като просто завъртите заключващия пръстен обратно на часовниковата стрелка на четвърт оборот.

След прекратяване на взаимодействието на водата с приготвянето на чай напитката спира да вари - докато силата и вкусът й остават непроменени дори след половин час.

За да предотвратят падането на малки чайки от долното отделение към горното, разработчиците на термосната чаша монтираха специална микросетка в преградата между тях. Тази технология не пречи на смесването на запарка от чай, но в същото време не позволява дори най-малките чаени листа да влязат в горното отделение. Поради това чаят винаги остава чист, прозрачен и има красив богат цвят.