Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петното от червило от дрехите

Как да премахнете петното от червило от дрехите
Как да премахнете петното от червило от дрехите

Видео: 12 Mommy/Life Hacks (премахване на тъмни кръгове, подреден дом, DIY и тн.) 2024, Юли

Видео: 12 Mommy/Life Hacks (премахване на тъмни кръгове, подреден дом, DIY и тн.) 2024, Юли
Anonim

Червилото изглежда страхотно на устните, но не и на нашите дрехи. Но понякога се случва тя да се сдобие с риза или рокля и не всеки знае как да я свали. Научете някои методи, които могат да ви помогнат да премахнете петна по червилото бързо и ефективно.

Image

Първото нещо, което трябва да направите, е да проверите от каква материя са ушити дрехите ви. Обърнете внимание на етикета. Тъй като някои от влакната са прекалено "настроени", ще трябва да изсушите чисти неща, за да не повредите структурата на материала.

Моля, обърнете внимание, че червилото е направено на базата на масло, така че ще е необходимо да се използват продукти, които премахват мазнините.

Ключът към успешното премахване на петна е да работите внимателно от външната страна на петното навътре. Ето няколко начина.

алкохол

Опитайте с алкохол, но не търкайте твърде силно, тъй като това може да увеличи местоположението на червилото. Просто вземете чиста, бяла кърпа и я навлажнете обилно с водка или алкохол. След това внимателно избършете петното, докато изчезне.

Течен сапун

Друг метод за премахване на петна от червило у дома е използването на течен сапун, който премахва мазнините. Първо нанесете малко от продукта, изчакайте 10 минути, след което внимателно започнете да търкате петното от външните ръбове навътре.

амоняк

Първо се опитайте да почистите петното възможно най-добре с обикновена вода. След това вземете памучен тампон, потопен в амоняк и оставете да капе върху петното. След като петното започне да избледнява, измийте дрехите си на ръка в топла сапунена вода.

лак за коса

Лакът за коса е стар трик, използван от жени и мъже. Необходимо е да напръскате петното с лак за коса и да го оставите за 10-15 минути. В повечето случаи е достатъчно след това внимателно да избършете петното с чиста парцал, навлажнена с топла вода, за да премахнете напълно петното.