Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от масло

Как да премахнете петна от масло
Как да премахнете петна от масло

Видео: УАУ - НСС: СУПЕР ЕФЕКТИВНО ЖЕЛЕ ПРОТИВ ПЕТНА 2024, Юли

Видео: УАУ - НСС: СУПЕР ЕФЕКТИВНО ЖЕЛЕ ПРОТИВ ПЕТНА 2024, Юли
Anonim

Много често мазни и маслени петна се появяват върху мебели и дрехи, които най-често се появяват поради случайно изпусната храна и трудно се мият. Не бързайте да изхвърляте нещата, има няколко начина, които ще ви помогнат да подредите нещата в ред.

Image

Ще ви трябва

  • - сол

  • - нишесте

  • - бензин,

  • - памучни подложки,

  • - талк,

  • - замазване на хартия,

  • - керосин,

  • - амоняк

  • - течен препарат,

  • - глина

  • - оцет.

Инструкция за употреба

1

Първа помощ за спасяване на дрехите от мазни и мазни петна - сол, която може да абсорбира масло. Изсипете малко сол върху петното и опитайте да го разтриете с обикновена кърпа. След това разклатете солта, която вече е успяла да поеме определено количество мазнина, и изсипете нова порция. Картофеното нишесте има подобен ефект.

2

Маслените петна от дрехите могат да бъдат отстранени с помощта на следния състав: смесете картофеното брашно с малко количество вода до състояние на каша и изсушете сместа на огън. След като кашата се охлади, добавете малко количество бензин и разбъркайте добре. С получения състав обработете петното отвътре, като се движите от краищата към центъра. След това измийте предмета в топъл сапунен разтвор.

3

Петната от прясно масло върху продукт от коприна или вълна могат да бъдат отстранени, ако талк на прах се изсипе на мястото на замърсяване и се покрие с попивателна хартия. Желязо с не толкова горещо ютия. За най-добри резултати оставете талк на прах върху материала до следващия ден. Вместо креда можете да използвате зъбен прах или смлян тебешир. Ако петното не се е изчистило до сутринта, навлажнете памучна подложка в почистен бензин и обработете мястото на замърсяване, като периодично сменяте памука с нов. Поръсете отново с талк на прах и оставете за няколко часа, за да абсорбира напълно бензина.

4

Свежи петна от растително масло могат да бъдат отстранени с керосин. За да направите това, навлажнете малка кърпа в него и внимателно разтрийте зоната на замърсяване отвътре. Остава да измиете предмета в топла вода с добавяне на прах. От мястото няма да има и следа.

5

Разтрийте петролното масло върху дрехите с памучен тампон, предварително навлажнен с топъл разтвор на перилен препарат и амоняк (една чаена лъжичка в половин чаша топла вода). След това изгладете предмета през бяла чиста кърпа с гореща ютия.

6

Маслените петна по тапицерията на мека мебел могат да бъдат отстранени, като на мястото на замърсяване се постави обикновена глина, напоена с оцет. Или разтрийте петното с чиста кърпа, потопена в чист бензин. Не е трудно да премахнете мазни петна от полираната повърхност на мебелите, ако я поръсите с талк на прах и я разтрийте старателно.