Logo decormyyhome.com

Как да измиете кръстосан шев

Как да измиете кръстосан шев
Как да измиете кръстосан шев

Съдържание:

Видео: лесен връх за плетене на една кука 2024, Юли

Видео: лесен връх за плетене на една кука 2024, Юли
Anonim

Кръстосаният бод оживява не в момента, в който е направен последният шев, а когато може да изпълни целта си. Но преди кърпата с нежен мотив да заеме мястото си на куката в банята, картината в багета ще бъде окачена на стената и блузата се постави за първи път, всички тези неща трябва да бъдат измити, изсушени и гладени.

Image

Бродирана подготовка на артикула

Въпреки факта, че манекените вземат всички предпазни мерки по време на бродирането, работата може да бъде случайно замърсена, така че трябва да се измие. В допълнение, водната процедура ще омекоти нишката, шевовете ще придобият допълнителен обем, маркировките на обръча ще се изгладят и моделът ще оживее. Но преди да измиете, трябва отново внимателно да инспектирате бродерията. Ако дългите краища на нишките останат на гърба, трябва да ги изрежете. Често иглените жени използват помощно подвижно платно или правят маркировка с обикновен шев - всички тези нишки трябва да бъдат внимателно издърпани.

Измиване с кръст бод

Основната неприятност, която може да възникне по време на прането на бродерия, е загубата на цвят на конците. Най-често са засегнати сини и червени нюанси. Водещите производители на вълна и вълна предлагат наистина висококачествени продукти и дори посочват температурния режим на пречистване на водата на етикета, но за всеки случай трябва да го играете безопасно и да използвате вода със стайна температура и мек препарат за миене на бродерията. Освен това не трябва да изсипвате праха директно върху продукта, той трябва да бъде предварително разпенен в контейнер, чийто размер е достатъчен, така че платното да не се сгъва няколко пъти.

Опитните иглички предпочитат да мият бродерията само на ръка, а като почистващ препарат е избран шампоан за нормална коса. Въпреки това, съвременните машини могат да бъдат програмирани за деликатен режим (като например за коприна) и да изключат въртенето. В този случай можете да сте сигурни, че фиксирането на камъка върху любимия ви пръстен не случайно закача кръста върху платното и не го опъва. Ако при миене на ръце е забележимо, че водата се е оцветила във всеки цвят, по-добре е веднага да премахнете бродерията от нея и да изплакнете старателно, така че останалите нюанси да не променят цвета си. В никакъв случай не стискайте тъканта, това ще доведе до деформация на материала и отделните шевове, моделът може да се изкриви или „плава“.