Logo decormyyhome.com

Как да удължите живота на гъбата за обувки

Как да удължите живота на гъбата за обувки
Как да удължите живота на гъбата за обувки

Видео: 6 ways mushrooms can save the world | Paul Stamets 2024, Юли

Видео: 6 ways mushrooms can save the world | Paul Stamets 2024, Юли
Anonim

Силиконовият лак за обувки изсъхва бързо. Ще го почистите три или четири пъти и трябва да си купите нов. Има един начин да удължите живота на гъбата за лак за обувки със силикон.

Image

Гъбите на силиконова основа най-ефективно предпазват обувките от влага, те са удобни за използване, тъй като са компактни и винаги под ръка. Съставът на импрегнирането обаче може да изсъхне бързо. Купуването на нова гъба всеки път е доста неикономично, но ходенето в непочистени обувки все още е неприятно. Има един начин да удължите живота на гъбата за обувки.

Купете силиконов спрей за грес в магазина за автомобили. Такива средства, предназначени за грижа за интериора на автомобила, са доста евтини. В спрей кутията има много силикон, което означава, че ще издържи дълго време.

Силиконовият състав в кутията е под налягане. Лесно се пулверизира чрез натискане на дюзата. За да възстановим функционалността на обувката, напръскваме силикон върху сухата повърхност на гъбата и можете да почистите ботушите или обувките си. Просто обърнете внимание, на бутилка със силикон трябва да пише, че този състав е подходящ за кожени изделия. Тогава можете да сте сигурни, че не разваляте обувките си.

Силиконът може да се справи не само с горната част на обувката, но и с подметката, както и с шевовете. Мазнината ще предпази от влага, което означава, че краката ви няма да се намокрят.

Добавете композицията към гъбата според нуждите и винаги ще имате чисти, добре поддържани и сухи обувки.