Logo decormyyhome.com

Как да изберем хигрометър

Как да изберем хигрометър
Как да изберем хигрометър

Съдържание:

Anonim

Хигрометър е устройство, с което се измерва влажността на въздуха. Има много разновидности на това устройство. Ако искате да купите хигрометър, първо решете кои измервания ще използвате, за да го измерите.

Image

Какво да търсите при избора на хигрометър

Обикновено се купува хигрометър, за да се получи точната информация за нивото на влажност в офиса, апартамента или друга стая с климатик. Благодарение на това устройство можете бързо да направите промени и да контролирате степента на влажност, което ще направи условията за хората в тази стая по-удобни.

Също така помислете за закупуване на допълнителни радио контролирани сензори за температура, с които можете да оборудвате модерно устройство. Можете да ги монтирате както навсякъде в апартамента, така и извън него на разстояние до 30 м от устройството. Така информацията за температурните условия на различни места ще идва едновременно.

В допълнение, новите устройства могат да имат функции на паметта, които ви позволяват да записвате максимални и минимални температури. Така можете да контролирате температурата по време на вашето отсъствие.

Когато избирате хигрометър, е необходимо да се съсредоточите върху неговите технически характеристики. Измервания параметър на налягането играе особено важна роля. Затова първоначално решете каква влажност ще определите - относителна (в RH) или абсолютна, която се измерва в g / m3.

Обхватът на измерване, хистерезиса и точността също трябва да се вземат предвид. Ако искате да закупите високопрецизен сензор за влажност, ще трябва да се съсредоточите върху оптично устройство. Степента на защита по IP скалата означава точно каква степен на защита на устройството срещу проникване на прах и вода в него. Що се отнася до индикатора за работна температура, важно е дали ще правите измервания в необичайни условия.