Logo decormyyhome.com

Как да подрязвате орхидея

Как да подрязвате орхидея
Как да подрязвате орхидея

Видео: Как да спасим орхидея с изгнили корени 2024, Юли

Видео: Как да спасим орхидея с изгнили корени 2024, Юли
Anonim

Phalaenopsis - хибридни орхидеи, цъфтят по всяко време на годината. Продължителността на техния цъфтеж до голяма степен се влияе от условията на задържане, общото състояние на орхидеята и генетиката. Фаленопсисът обикновено цъфти 2-6 месеца в годината.

Image

Инструкция за употреба

1

В допълнение към красиво цвете и пъпки, които все още не са се отворили, всяка дръжка на орхидея има нарастващ връх. Ако е зелен, тогава растението все още е в състояние да образува нови пъпки и да продължи цъфтежа. Това може да се наблюдава при отваряне на други цветя или при падане на всички цветя в рамките на 1-3 месеца. Или може изобщо да не се случи.

2

Сред производителите на растения е общоприето, че фаленопсисът е избледнял, ако върхът на дръжката е пожълтял, почернял или напълно изсъхнал. И тогава този съвет трябва да бъде премахнат. Нарежете дръжката в самата основа, тоест трябва да бъде нарязана напълно. Можете също така да отрежете само горната част, където са били цветята.

3

Всички цветни стъбла на орхидеите имат така наречените "спящи" пъпки. Те са в защитни люспи. С дълга дръжка може да има до четири такива пъпки. Всеки от тези лъкове може да започне странична стъбло или да създаде „бебе“, така че понякога си струва да изчакате, докато на стария балон израснат нови цветя. За тези цели дръжката се подрязва малко над тези пъпки.

4

Трябва да се има предвид, че остатъкът от старото цветоносно стъбло ще забави растежа на нови, защото орхидеята ще даде сили и хранителни вещества, за да поддържа живота на старото цветоносно стъбло, жертвайки нови цъфтящи издънки.

5

"Децата" обикновено се появяват през лятото, когато е достатъчно горещо и влажно. Когато фабеленопсисът на бебето пусне корен с дължина 5 см или повече, той може да бъде отрязан заедно с част от дръжката и да се засади в отделна саксия.

6

След цъфтежа с цветя.

Свързана статия

Правилна трансплантация на орхидеи