Logo decormyyhome.com

Как да трансплантирате хортензия на закрито

Как да трансплантирате хортензия на закрито
Как да трансплантирате хортензия на закрито

Видео: Как правильно пересадить комнатную Гортензию. Пересадка Гортензии в домашних условиях. 2024, Юли

Видео: Как правильно пересадить комнатную Гортензию. Пересадка Гортензии в домашних условиях. 2024, Юли
Anonim

Красотата и изобилието от цветя привличат хортензия на закрито, затова растението става все по-популярно. Цъфтежът на хортензия при благоприятни условия започва през пролетта и завършва в късна есен.

Image

Инструкция за употреба

1

Препоръчва се хортензия да се пресажда ежегодно за по-добър цъфтеж, като всеки път се подменя почвата в саксията. Тя трябва да бъде плодородна, а не пясъчна, а в саксията трябва да се осигури добър дренаж. Това цвете предпочита кисели почви пред всички останали и няма да расте в алкални. На бедни, песъчливи почви растежът ще се забави и най-вероятно няма да има цъфтеж. За съдържание на хортензия на закрито изберете широк съд с малка дълбочина, тъй като системата на кореновата хортензия е влакнеста и повърхностна. Ще бъде необходимо незабавно да се трансплантира растението, ако е закупено в магазин. Хортензията е много често засегната от брашен червей и фактът на нейното присъствие трябва да бъде изключен чрез преразглеждане на корените веднага след закупуване на растението. Специална почва за азалиите е подходяща за трансплантация, а разширените глинени топки трябва да се използват като дренажен слой.

2

Планираната трансплантация се извършва в началото на пролетта, докато не започне период на активен растеж. Преди пресаждането изберете подходяща саксия с диаметър 1-2 см по-голяма от предишната и изсушете почвата от трансплантираната хортензия в продължение на 3-4 дни. След това вестници, полиетилен или хартия се разстилат върху работна повърхност, широк прозорец, маса или директно на пода, така че по-късно да може лесно да събере цялата разлята почва. Саксия с растение се поставя в центъра на мястото, подготвено за трансплантация и внимателно вземете хортензия за основата на багажника. В същото време саксията се накланя, премахвайки растението заедно с бучка пръст. Ако по някаква причина хортензията остане в саксията, трябва да отделите земята от нейните стени. За да направите това, поставете саксията отстрани и леко потупвайки страничните стени, за да помогнете за извличане на растението. Можете да използвате същия тънък владетел или нож за това, като внимателно ги поставите между земната буца и ръба на саксията и провеждате в кръг.

3

След извличане на хортензия от стар съд, не можете да разклатите земята от нейните корени. Ако хортензия се купува в магазин и корените трябва да бъдат проверени, тя се поставя в леген с вода и много внимателно се отмива от земята от кореновата система. С планирана трансплантация на хортензия тя се прехвърля в нова саксия заедно с бучка пръст от старата, освен ако сухата земя не се е натрошила сама. На дъното на новата саксия се полага дренажен слой с дебелина най-малко 3 см, а върху него понякога се поставя слой от нарязан сфагнум или неутрален торф. Почвата се изсипва върху торф със слой от около 1 см и в центъра се поставя земна бучка с хортензия. След това, като държите цветето за основата на стъблото, можете да напълните земята до желаното ниво. В този случай хортензията не трябва да се задълбочава повече от преди, от това нейното стъбло може да изгние. След засаждането земята никога не трябва да бъде подправена с ръце, това може да повреди корените на цветето. Хортензията се напръсква и се поставя на постоянно място, като се започне от следващия ден, постепенно се полива.

Вътрешна хортензия - грижа, репродукция, трансплантация