Logo decormyyhome.com

Как да измиете боя от памук

Как да измиете боя от памук
Как да измиете боя от памук

Съдържание:

Видео: Очиларката с брат си срещу 2-ма мъже БОй 2 на 2 2024, Юли

Видео: Очиларката с брат си срещу 2-ма мъже БОй 2 на 2 2024, Юли
Anonim

За да изтриете боята от материал като памук, можете да използвате различни методи и налични инструменти. Кои от тях - зависи от вида на боята.

Image

Ако случайно сте седнали на боядисана пейка или просто сте замърсили памучните си дрехи с боя по време на процеса на ремонт, не се отчайвайте. Извеждането му не е толкова трудно, колкото може да изглежда на пръв поглед.

Акварелни бои и гваш

Премахването на бои на водна основа от памучни изделия е достатъчно лесно. За да направите това, обърнете „засегнатия“ продукт отвътре и изплакнете добре петното под студена вода. Когато по-голямата част от боята е премахната, накиснете дрехите и измийте с обикновен прах.

Анилинови бои

В този случай използвайте следния метод за отстраняване на боя от памук: накиснете памучен тампон в денатуриран алкохол и избършете петното от краищата до центъра. След това го третирайте с калиев перманганат (10% разтвор), а след няколко минути - 2% с оксалова киселина. Изплакнете продукта във вода и оставете да изсъхне напълно.

Акрилни бои

Ако акрилната боя е направена на водна основа, тогава ще бъде лесно да я премахнете от неща от памук, в противен случай ще трябва да се свържете с химическо чистене.

1. Изплакнете петното от боя под поток студена вода, като същевременно обърнете продукта отвътре навън. След това го извадете внимателно, така че да е влажен, но не и мокър.

2. Заредете памучния предмет в пералнята и го настройте на най-дългия цикъл на пране. Използвайте само синтетичен препарат. Ако е необходимо, измийте отново.

3. Ако второто измиване не помогне, тоест петното остава, използвайте четка за зъби с мека четка - натопете я в почистващ препарат и внимателно, за да не повредите памучната кърпа, обработете зоната с боя.

4. След като изпълните всички тези процедури, изплакнете старателно дрехите си и ги измийте с гореща вода.