Logo decormyyhome.com

Как да избършете мръсните капаци за кола

Как да избършете мръсните капаци за кола
Как да избършете мръсните капаци за кола

Видео: How to PROPERLY Spray Paint (Valve Covers and Engine Parts) 2024, Юли

Видео: How to PROPERLY Spray Paint (Valve Covers and Engine Parts) 2024, Юли
Anonim

Капаците за автомобили са проектирани да предпазват тапицерията от замърсяване. Те дават възможност да украсите интериора на автомобила според вашето желание и вкус. Покритията трябва систематично да се мият или почистват. Методите зависят от материала, от който са направени.

Image

Ще ви трябва

  • - мрежа за измиване;

  • - средства за килими;

  • - грис, нишесте, трици;

  • - течен синтетичен детергент;

  • - денатуриран или медицински алкохол;

  • - бензин;

  • - средство за отстраняване на петна.

Инструкция за употреба

1

Ако кориците на колата ви са изработени от кожа или кожа, тогава те не могат да се мият. За да премахнете замърсяванията, избършете капаците с влажна кърпа, потопена в сапунена вода. За да го приготвите, разтворете 1 супена лъжица препарат за почистване на килими в 5 литра вода.

2

Когато почиствате, не мокрите капаците много, просто ги избършете с леко влажна кърпа. Ако има грес, избършете всички петна с гъба за миене на съдове, потопена в медицински или денатуриран алкохол.

3

Отстранете капаците от естествен косъм, почистете ги с примамка, трици или нишесте. За целта ги разстелете върху равна повърхност, поръсете обилно с едно от посочените средства, почистете на ръка. Почистете дълга купчина по козината, къса - срещу. След това внимателно разклатете капаците, изсушете под навес.

4

Отстранете капаците им от естествена вълна, поставете ги в мрежата за пране, поставете ги в пералнята, включете програмата „Вълна“, добавете течен перилен препарат, предназначен за измиване на вълнени изделия. Прекарайте допълнително изплакване, добавете балсам, изсушете.

5

Измивайте покривки за бельо или памук в колата по обичайния начин в режим, предназначен за този тип плат. Намалете температурата до 30 градуса. Обикновено в пералнята има режим "Спално бельо, памук" с температурен режим от 60 градуса, но тази температура допринася за силно свиване и сгъстяване на продуктите, затова е много важно да промените температурния режим.

6

Велуровите калъфи идват от Китай, Канада, Турция, САЩ. Велюрът е създаден специално за автомобилни калъфи, не е подложен на статично натоварване, не изгаря от пепелта, изработен е от памучна тъкан със синтетичен прах, не подлежи на свиване и лесно се изтрива.

7

За да се грижите за велурните капаци, свалете ги от седалките, поставете ги в пералнята, включете режим Synthetics и допълнително изплакване. При последното изплакване добавете балсам.

8

При миене на капаци използвайте течен синтетичен препарат. Ако по тъканите има мазни петна, лекувайте ги с денатуриран алкохол или медицински алкохол. Можете също така да използвате бензин или всяко средство за отстраняване на петна, за да премахнете петна.

9

Вместо да измиете капаците на колата, винаги можете да използвате услугите за химическо чистене, където те ще ви дадат гаранция, че капаците няма да се свият и всички петна ще бъдат премахнати. Услугите за химическо чистене са достъпни за повечето граждани.