Logo decormyyhome.com

Как да ремонтирате топка смесител

Как да ремонтирате топка смесител
Как да ремонтирате топка смесител

Видео: Ремонт на смесител 2024, Юли

Видео: Ремонт на смесител 2024, Юли
Anonim

Съвременните миксери са разделени на клапанни и топкови. Напоследък клиентите все повече предпочитат сферични кранове. Те се отличават с надеждност и висока естетика. В същото време на цената на топките смесители са най-вече по-скъпи от крановите кранове, а ремонтът им е изпълнен с определени трудности.

Image

Ще ви трябва

  • - Алън ключ;

  • - чук;

  • - отвертка;

  • - средство против ръжда;

  • - клещи.

Инструкция за употреба

1

Подгответе шестнадесети ключ. Уверете се, че специалните спирателни клапани на разклонителните тръби са в затворено положение. С помощта на гаечен ключ първо леко разхлабете и след това отстранете винта, както и гумения капак, за да демонтирате дръжката на крана, за да получите достъп до вътрешните му части. Опитайте се да не повредите нишките на хромираната подвижна дръжка на дръжката и самия кран. В противен случай след повторно сглобяване ще има големи проблеми с регулирането на водата.

2

Извадете резбования пръстен. Направете това с комбинация от два инструмента - отвертка и чук. Внимателно поставете отвертка с плоска глава и почукайте с чук. На този етап могат да възникнат проблеми, ако кранът не е бил отворен дълго време, частите му не са поддържани правилно или пръстенът е просто зацапан. Избягвайте силни удари. Развийте пръстена обратно на часовниковата стрелка, като внимавате да не завъртите целия клапан. В противен случай маркучите за вода, разположени в отвора на мивката или мивката непосредствено под чешмата, могат да бъдат повредени.

3

Издърпайте куполообразната част, обикновено хромирана, като използвате клещи. Бъдете внимателни, ако е възможно, използвайте тънки, но издръжливи ръкавици, които ще ви помогнат да избегнете порязвания на чипирани повърхности. Дебелите ръкавици ще лишат ръцете от подвижност и чувствителност, което е необходимо за операции с малки части на крана.

4

Изключете пластмасовата част в бяло или жълто. Този печат не само изглежда като щит, но и изпълнява функциите си. При недостатъчна херметичност водата се разлива неконтролируемо от чешмата. Ако щитът е прекалено запушен с мръсотия или окачване, тогава водата, напротив, не влиза добре, а понякога просто не стига до изпускателната тръба.

5

Използвайте средства за отстраняване на ръжда, за да почистите уплътнителния щит и пространството под него. След това бавно, без да трепнете, издърпайте и издърпайте топката част от крана. Внимателно огледайте топката. Възможно е да има повреда на регулаторния отвор, който контролира обхвата на движение на частта, или да има вдлъбнатини или драскотини по месинговите повърхности.

6

Използвайте отвертка с плоска глава, за да смените уплътненията вътре в клапана. Понякога е необходимо да се монтират и нови водещи пружини, които са отговорни за плътното уплътняване на уплътненията. Трябва да се отбележи, че влошаването на уплътненията най-често е причина за изтичане или неравномерно подаване на вода в сферичния смесител.

как да поправим сферичен клапан