Logo decormyyhome.com

Как да измиете бял килим

Как да измиете бял килим
Как да измиете бял килим

Съдържание:

Видео: Можете да направите този килим / ръчно изработен / лесен 2024, Юли

Видео: Можете да направите този килим / ръчно изработен / лесен 2024, Юли
Anonim

Само човек с деликатен изискан вкус може да си позволи да използва бял килим в интериора. По отношение на практичността, тя разбира се отстъпва на тъмното покритие, защото изисква по-задълбочени, специални грижи.

Image

Лек килим за химическо чистене

Както знаете, прахът се натрупва във влакната на килимите, така че за бял килим химическото почистване с прахосмукачка трябва да се провежда поне 3-4 пъти седмично. Такъв е случаят, ако такова покритие е в спалнята или във всекидневната. Ако детската стая е покрита с бял килим, тогава вакуумирането е необходимо всеки ден. За покритие с дълга дрямка се нуждаете от специална дюза за четка за прахосмукачка, която има формата на спирала. Той ефективно почиства купчината, като същевременно не нарушава структурата на вилите. Веднъж седмично със сухо почистване можете да използвате специален сух прах, който се нанася равномерно върху покритието, адсорбира мръсотия от купчината и след известно време се отстранява с прахосмукачка.

Почистване на пяна с килими

Принципът на почистване е същият като при праха, нанасян няколко пъти месечно. Пухкавата пяна без излишна влага се нанася върху купчината със специална дюза с помощта на прахосмукачка. Прониквайки дълбоко до основата на покритието, пяната абсорбира мръсотията, след което (след около 30 минути) се отстранява с прахосмукачка. Използвайте с такова почистване може само шампоани и продукти, които са предназначени за килими, в противен случай покритието може да бъде безнадеждно разрушено! В случай на бял килим, пяната трябва да е суха, без капка вода, в противен случай върху покритието след почистване могат да се появят тъмни петна или петна.

Мокро почистване на белия килим

Подходящ само за синтетични покрития. За бяло покритие мокрото почистване може да се използва само след химическо чистене и не често (веднъж на 2-3 месеца). Извършва се с помощта на прахосмукачка с помощта на специални шампоани за килими. Ако има петна по килима, те първо трябва да бъдат премахнати (за предпочитане няколко дни преди почистване), в противен случай те ще се размажат. Най-добре е да поверите мокрото почистване на белия килим на специалисти.