Logo decormyyhome.com

Как да използвате кафе основа: 10 начина

Как да използвате кафе основа: 10 начина
Как да използвате кафе основа: 10 начина

Видео: 10 DIY Coffee Table on a Budget 2024, Юли

Видео: 10 DIY Coffee Table on a Budget 2024, Юли
Anonim

Кафето е чудесен начин да се събудите сутрин, но не изхвърляйте кафе основа. Остатъците от кафе могат да бъдат намерени в домакинството.

Image

Инструкция за употреба

1

Освен факта, че бъдещето може да се предвиди на кафе основа, то може да се използва и за борба с градински и градински вредители. Поръсете използваното смляно кафе около растенията. Сега вредители като мравки, охлюви и охлюви ще заобиколят насажденията. Ако смесите кафената основа с портокалова кора, тогава малките бозайници ще стоят на разстояние от растенията.

2

Кафената основа може да бъде полезен тор за растения, които обичат кисела среда. Необходимо е да го смесите с окосена трева, слама или сухи листа, за да неутрализирате киселинността възможно най-много и след това да разпределите получената маса около растенията. Кафената основа насища почвата с магнезий, азот и калий. Можете също да изхвърлите кафената основа в компостната яма, просто трябва да сте сигурни, че полученият компост е балансиран.

3

Кофеинът е много добър за морковите. Той буквално зарежда този зеленчук с енергия, така че преди да засеете моркови, трябва да смесите семената с малко количество суха кафе основа. Такъв тор ще ви помогне да получите добра реколта от висококачествен и вкусен продукт.

4

Останалата основа за кафе също може да се използва за абсорбиране на миризми във фризера и хладилника. Просто трябва да поставите отворен контейнер с торта с кафе по-близо до гърба на хладилника и да го оставите там за около две седмици.

5

Кафената основа е добър абразивен материал, така че може да се използва като нежно почистващо средство за различни повърхности. Например, може да почисти остатъците от изсушена храна от кухненските мебели.

6

Кафената основа е органична, безвредна боя, която е подходяща за плат и великденски яйца. С помощта на кафе можете да превърнете лист хартия в стар пергамент, който след това може да се използва като оригинално допълнение към подарък. Просто трябва да спуснете листа хартия в предварително разредена кафена торта.

7

Тортата с кафе е добър естествен скраб за тяло. Смесете кафената основа с малко топла вода и добавете малко ароматно масло. Този скраб, направен изцяло от естествени продукти, може да се използва върху всяка област на кожата. Добре премахва мъртвите кожни клетки и го прави мек и кадифен.

8

За да направите нежен ексфолиант за лице, трябва да смесите две супени лъжици кафеена основа с равно количество какао на прах и след това добавете към сместа три супени лъжици мазно мляко или тежка сметана и лъжица мед. Този скраб съдържа полезни минерали и естествени антиоксиданти.

9

Използваната кафе основа също ще помогне за възстановяване на косата и ще й придаде здрав блясък. Преди да измиете косата с шампоан, внимателно втрийте кафената основа в корените на косата. Текстурата на кафето нежно премахва мъртвите клетки в корените на косата и не уврежда здравите космени фоликули.

10

Използваното смляно кафе помага при целулит. Необходимо е да втривате кафена торта, разредена с малко количество топла вода, 2-3 пъти седмично в проблемни зони по тялото в продължение на десет минути. В рамките на месец на проблемните зони по тялото кожата ще стане по-мека и еластична, а целулитът постепенно ще отмине.