Logo decormyyhome.com

Изделия от изкуствена кожа: функции за грижа

Изделия от изкуствена кожа: функции за грижа
Изделия от изкуствена кожа: функции за грижа

Видео: НЕОБЫКНОВЕННЫЙ ПЕРЕШИВ СТАРОЙ МУТОНОВОЙ ШУБЫ. Как эффектно сочетать кожу в переделке шубы на френч 2024, Юли

Видео: НЕОБЫКНОВЕННЫЙ ПЕРЕШИВ СТАРОЙ МУТОНОВОЙ ШУБЫ. Как эффектно сочетать кожу в переделке шубы на френч 2024, Юли
Anonim

Изделия от изкуствена кожа са популярни заради достъпността си. В допълнение, модерната изкуствена кожа има висококачествена продукция. Кожените дрехи и аксесоари ще издържат много по-дълго, ако се управляват правилно.

Image

Грижата за продуктите от изкуствена кожа изобщо не е сложна, ако първо разгледате етикетите на нещата. Производителите позволяват да перат много модерни кожени якета и якета от изкуствена кожа директно в машината. И наистина това не може да се избегне, когато има сериозно замърсяване. В същото време трябва внимателно да подходите към избора на режим, тъй като при висока температура е вероятно нещото да загуби първоначалния си вид и да се деформира. Изделия от изкуствена кожа могат да се перат при температура не повече от 30 ° C, при условие че са изработени от висококачествен материал. Що се отнася до праха, можете да закупите специален инструмент в магазина, предназначен за пране на артикули от изкуствена кожа. За липсата му използвайте обикновен прах, който не съдържа белина. Струва си да вземете агресивни почистващи препарати, тъй като почти сигурно нарушават горния слой на материала.

Ако замърсяването не е силно, тогава е по-добре да измиете ръчно нещо, изработено от изкуствена кожа. Заслужава да се разбере, че въпреки трайността си, кожената кожа е доста крехък материал, който лесно може да бъде съсипан от небрежно боравене. За да предотвратите напукване или зачервяване на боята, използвайте топла, не прекалено гореща вода. Не търкайте местата на специално замърсяване с цялата сила - материалът може да се разтегне, съответно, нещото ще загуби естествения си вид. По-добре е да накиснете нещо на прах за кратко време.

В някои случаи с леко замърсяване можете да правите с почистване на неща, изработени от изкуствена кожа, а за някои продукти това е единственият вариант за грижи. За правилното почистване на кожен продукт е достатъчно да го поставите на закачалка над ваната - няма нужда да се потапя във вода напълно. Направете разтвор на прах и вода. Използвайте гъба, валяк или мека кърпа. След почистване в никакъв случай не окачвайте предмети от изкуствена кожа на балкона и батерии за сушене. За предпочитане е такива продукти да се сушат при стайна температура, за да се избегне деформация. Твърде много топлина, както и пряка слънчева светлина, са пагубни за кожа. След такова изсушаване можете да лишите нещата напълно.

Редовното почистване на дрехи от изкуствена кожа вероятно ще помогне да се избегне прането в машината, което ще й позволи да служи по-дълго на собственика.

Изкуствената кожа се използва не само за шиене на дрехи или обувки, но и при производството на мека мебел. Такива кожени изделия също изискват специални грижи. Така че мебелите да не губят външния си вид, целостта на тапицерията не е нарушена, за почистване е необходимо да използвате мека кърпа или валяк. Специалните почистващи препарати или прах трябва да бъдат разтворени в не гореща вода - до 40 ° C. След почистване излишната влага трябва да се отстрани от кожената тапицерия с гъба.

Така че нещата, изработени от изкуствена кожа, не губят своята привлекателност, трябва да се грижите за тях, като следвате прости правила. Ако правите това редовно, кожените изделия ще издържат достатъчно дълго и няма да изискват допълнителни инвестиции.