Logo decormyyhome.com

Какво да правя със стар килим

Какво да правя със стар килим
Какво да правя със стар килим

Съдържание:

Видео: Как должны выглядеть здоровые половые губы? 2024, Юли

Видео: Как должны выглядеть здоровые половые губы? 2024, Юли
Anonim

Килимите по стените вече не са на мода. Да, и за подови настилки времето поставя други изисквания. Но килимът беше премахнат от стената, жалко е да го изхвърлите и бих искал да намеря ново приложение за стария дворец. Може би старият килим все пак ще служи на собствениците си?

Image

Като начало, разбира се, килимът ще трябва да бъде старателно почистен. Още по-добре - да го занесете на специализирано почистване - в старата купчина може да се натрупа не само прах и мръсотия, но и паразити, които трябва да се изхвърлят, ако смятате да продължите да използвате килима в къщата.

Прости решения

Ако килимът не е твърде дебел и в добро състояние, можете да го използвате като покривало за диван или легло. Вярно е, че грижата за такова покритие е доста трудна.

Най-лесният начин, разбира се, е да изрежете стария килим на няколко малки килима, които могат да бъдат положени в коридора, във ваната, в тоалетната или на балкона. За да не се рушат краищата, трябва да ги залепите или плетете на една кука. Не е жалко да хвърляте такива килими, тъй като те се замърсяват и няма да ви се налага да харчите пари за нови дълго време - те ще ви бъдат дадени за нищо!

Ако килимът е твърде стар и заседнал, не е жалко да го режете и да го поставите

в селската къща между леглата - ще стане по-удобно да се работи в градината, мръсотията и глината няма да се придържат към обувките, а водата вече няма да стои в пътеките.

Малко фантазия

Можете да положите стария килим на пода, след като му придадете нова форма. Например, ще бъде интересно да разгледаме фигурата на животинска кожа, издълбана от килим. Изрязаните ръбове, разбира се, също трябва да бъдат обработени.

Можете да актуализирате стари изпражнения. За да направите това, изрежете кръгове или квадратчета от килима под формата на седалки, работете по краищата, шийте гума от пяна от грешната страна. Такива седалки могат да бъдат прикрепени към табуретки с гумени ленти. Тя ще седи меко и в интериора ще се появи нов интересен детайл.

Местата с очевидни дефекти могат да бъдат покрити с ярка плетена апликация.

Можете да изрежете стария килим и да закрепите неговите части с плетени елементи. Такъв килим ще бъде много по-лесно да се сгъва и съхранява. Удобно е да го вземете със себе си сред природата, в страната, да използвате за игри в детската стая.

Сервира килим и домашни любимци. За тях можете да направите обикновена постелка, като използвате части, изрязани от стар килим, или тапицерия за котешка къща, например.

Ако килимът е достатъчно здрав и мек, можете да шиете от него уютни чехли или дори да надстроите обувките си „ако желаете“. Но последният вариант е многото големи фенове на екстравагантните тоалети.