Logo decormyyhome.com

Как да почистите килима

Как да почистите килима
Как да почистите килима

Съдържание:

Видео: Няколко начина за почистване на килима 2024, Юли

Видео: Няколко начина за почистване на килима 2024, Юли
Anonim

Килимите не само украсяват хола, но и изолират пода и стените. За да не изгубят дълги години външния си вид, трябва да се грижат за тях. Как и как мога да почистя килима?

Image

Почистватели на килими

Почистващите килими могат условно да бъдат разделени на две групи: шампоани и препарати за отстраняване на петна. Всеки от тях има свои собствени функции.

Шампоаните се използват за почистване на килими без силно замърсяване по време на редовното почистване на помещенията. Тези продукти се разтварят във вода в съответствие с препоръките на етикета. Килимът се обработва с получения разтвор с помощта на мека четка или прахосмукачка за пране.

Препаратите за отстраняване на петна се използват, когато върху килима има петно ​​или силна мръсотия. Най-лесният начин за почистване на опции, изработени от синтетични материали, тъй като те имат добра устойчивост на химически влияния. Когато почиствате скъпи килими, трябва да подходите с изключително внимание. Най-трудните за почистване са тези, направени от растителни влакна. При контакт с вода те абсорбират всякакви оцветители и следователно се появяват петна, които вече не могат да бъдат елиминирани.