Logo decormyyhome.com

Избор на плотове и мивки

Избор на плотове и мивки
Избор на плотове и мивки

Видео: Как се монтира кухненска мивка на кухненски плот 2024, Юли

Видео: Как се монтира кухненска мивка на кухненски плот 2024, Юли
Anonim

Често кухнята носи на една жена не само положителни емоции от готвенето на вкусна и здравословна храна за семейството си, но и чувство за вина, недоволство и умора. Колко е трудно да поддържате кухня чиста, знае всяка домакиня. Особено ако има малки (и големи) деца, ако работата заема по-голямата част от деня и ако кухненското пространство е организирано не съвсем правилно. За да улесним работата по готвене и почистване е напълно в нашите ръце. И можете да направите това с правилния дизайн и подбор на материали.

Image

настолна

Ще се интересуваме не от състава на материалите и техните свойства, а от тяхното изпълнение и лекота на почистване.

Най-евтиният и следователно най-често срещаният материал за плотове е ламинираната плоча от дървесни частици или MDF. Той е доста удобен, лесен за почистване, не избледнява на светлина, не корозира с киселини, устойчив е на надраскване на ножове и може да издържи на температура до 240 ° C за до 20 секунди. Единственият, но много забележим недостатък е, че той набъбва, когато навлиза вода, която, както знаете, стига навсякъде. Естествено, това се отразява както на външния вид, така и на хигиената. Срокът на експлоатация на такъв плот е не повече от 10 години, при условие че всички фуги, местата на вградените уреди и краищата са обработени качествено. Оттук и съветите, до мивката, на 30-40 см не трябва да има шевове и фуги. Колкото по-близо е ръбът на ПДЧ до мивката, толкова по-дълго е ежедневното почистване и по-кратък експлоатационен живот на плотовете.

Плотовете, изработени от изкуствен камък и композити, са много хигиенични. Този материал (натрошен естествен камък, смесен с акрилни смоли) не абсорбира и не излъчва миризми, непроницаем е за бактерии и гъбички, мухълът не живее върху тях, по-удобно е да ги измиете. Ако изведнъж я надраскате с нож, лекото полиране ще възстанови девствената й красота. И най-важното е, че в такива плотове няма шевове и фуги. Но те са много по-скъпи. Само не забравяйте да проверите с продавача как този плот е податлив на киселини и основи, някои акрилни свързващи вещества могат да бъдат унищожени от тях.

миене

Ако изберете плот, изработен от изкуствен камък, тогава най-доброто решение би било да направите мивка от него. За почистване не можете да си представите по-удобен начин и външният вид ще говори за вашия вкус и рационално мислене. Колкото по-малко гофрирани повърхности, завои и малки части, толкова по-добре. Времето, което отделяте за изтриването им, е по-добре да отделите за чаша кафе.

Ако вашият избор падна върху плот, изработен от ПДЧ, вземете лъскава мивка от неръждаема стомана за него. Те са по-устойчиви на пигменти и удобни за измиване. Формата също е по-добре да вземете чаша с форма, а не ъглова. И не забравяйте за липсата на изпъкналости.

И като цяло, не забравяйте, нашите приятели в кухнята са твърди, гладки повърхности. Нашите врагове са ъгли, резби, стърчащи части и къдрави химикалки, които открадват нашето време. Спестете време за любимите си хора.