Logo decormyyhome.com

Начини за правилно използване на почистващите препарати за баня

Начини за правилно използване на почистващите препарати за баня
Начини за правилно използване на почистващите препарати за баня

Видео: Determining rates with fractions | 7th grade | Khan Academy 2024, Юли

Видео: Determining rates with fractions | 7th grade | Khan Academy 2024, Юли
Anonim

Правилната грижа за банята осигурява не само чистота, но и увеличава експлоатационния й живот. Има много средства за грижа за банята, но този огромен избор е труден за навигация и някои продукти не са подходящи за почистване на определени повърхности.

Image

На първо място е важно да решите с какво да почистите банята. Когато избирате оборудване за почистване на баня, трябва да се избягват четките от твърд метал. Използването на такива елементи може да доведе до драскотини по емайла, които с времето се напукват.

Освен това трябва да се въздържате от използване на почистващи продукти, които съдържат киселини или алкохол: тези вещества разрушават емайла на банята само за две до три употреби. Особено вредно е използването на такива акрилни продукти за баня.

Някои домакини накисват прането във ваната, но това също не си струва да правите, за да запазите емайла. Прахът съдържа вещества, които могат да повредят емайла.

Банята е място за лична хигиена. Не накисвайте дрехи в него, мийте обувки и ги използвайте за други цели. По този начин можете значително да удължите експлоатационния му живот и да поддържате здравето му.

За запазване на външния вид на банята трябва да се измива след всяка употреба. За да направите това, достатъчно е да го изплакнете с чиста вода, след което да го избършете със суха кърпа. Това се отнася както за емайлирани, така и за акрилни вани. Емайлираната вана трябва да се почиства веднъж седмично, акрил - веднъж на две седмици. За почистване е необходимо да изберете и използвате почистващо средство, идеалният вариант са пасти и гелове. Те трябва да се нанасят върху повърхността на банята и да се оставят за 15-20 минути, след това повърхността се почиства с парцал или гъба и се изплаква с топла вода. За емайлирани вани подходящи средства: "Пемолукс", "Комети". Те съдържат сода за хляб, която улеснява почистването на ваната и увеличава нейния експлоатационен живот. По-трудно е да използвате акрилна вана; за да я почистите, се нуждаете от течни или подобни на гел продукти, като San Klin, Mr. Chister, Pani Bath, Arlilan Spray.

За да почистите банята, трябва да използвате гъба и безкиселинен продукт, алкали или алкохол. Най-добрият вариант са течни, гелови или паста продукти.

За да премахнете ръждата, можете да използвате всеки инструмент, който се продава в магазина, като същевременно не забравяйте, че твърде честото им използване влияе негативно на емайла. За да премахнете петна от ръжда от емайловата баня, можете да използвате народни средства, като сода за хляб. Нанася се върху петното и се оставя за 10-15 минути, след което се отмива с вода. Като алтернатива можете да нанесете смес от боракс с оцет, която се нанася върху парцала и разтривайте повреденото ръждиво място, докато петното изчезне.

За отстраняване на варовик от емайловата баня обикновено се използва амоняк. Алкохолът се разтваря във вода, нанася се за 10 минути върху петна от варовик и след това се отмива. Понякога се използва лимонов сок или оцет със сол.

Лимоновият сок разтваря петна след 8-10 минути, оцетът почти моментално. След отстраняване на петна, третираните зони се изплакват и избърсват със суха кърпа.

За почистване на акрилната вана от варовик, се използва лимонена киселина или оцет. Водата се събира във ваната при температура 20-25 градуса, така че петна от варовик да се затворят с поне 5 сантиметра. След това към водата се добавя един и половина литър оцет или седем процентов разтвор на лимонена киселина. Всичко се смесва старателно. В тази форма банята се оставя за 11-12 часа. След което водата се източва, повърхността се изплаква с топла вода и се избърсва със суха кърпа.