Logo decormyyhome.com

Колко енергия консумира микровълновата

Колко енергия консумира микровълновата
Колко енергия консумира микровълновата

Съдържание:

Видео: Колко опасни са МИКРОВЪЛНОВИТЕ ФУРНИ? 2024, Юли

Видео: Колко опасни са МИКРОВЪЛНОВИТЕ ФУРНИ? 2024, Юли
Anonim

Микровълнова фурна е домакински уред, който днес имат много домакини. Въпреки това, не всички от тях са добре запознати с това колко енергоемка е конвенционалната кухненска микровълнова печка.

Image

Микровълнова мощност

Кухнята на модерен човек е оборудвана с голям брой домакински електрически уреди, които се различават не само по предназначение, но и по количество консумирана енергия. И така, най-разточителните в това отношение са отоплителните уреди - ютия, електрическа кана, сешоар и фурна, включително микровълнова печка.

Микровълнова фурна, която най-често се нарича микровълнова фурна, е удобно устройство, което ви позволява да загрявате и готвите храна за минути. Освен това конкретното количество от тези минути директно зависи от мощността на устройството. Същият този показател е решаващ и по отношение на количеството енергия, консумирана от микровълновата.

Повечето съвременни устройства, използвани вкъщи, имат мощност от 0, 7 до 1, 2 киловата на час (kW * h). Наличието на допълнителни опции в определено устройство, например конвекция, скара или други, обикновено увеличава количеството енергия, което консумира за единица време: в този случай мощността на микровълновата може да бъде от 1, 2 до 2 кВт * ч. В този случай максималната номинална мощност, посочена от производителя, съответства на работата в крайно положение на регулатора на мощността: съответно изборът на по-икономичен режим ще осигури по-малко консумация на енергия за единица време.