Logo decormyyhome.com

Производител на кафе от рожков: плюсове и минуси

Производител на кафе от рожков: плюсове и минуси
Производител на кафе от рожков: плюсове и минуси

Съдържание:

Видео: Артур Пирожков - Алкоголичка (Премьера клипа 2019) 2024, Юли

Видео: Артур Пирожков - Алкоголичка (Премьера клипа 2019) 2024, Юли
Anonim

Почти всеки любител на кафе рано или късно мисли да закупи кафемашина или кафе машина, защото само с тяхна помощ можете да направите истинско еспресо или капучино. Апаратът за кафе на рога е един от най-често срещаните видове кафемашини, които можете да намерите у дома.

Image

Характеристики на кафеварката за рожков

Производителите на кафе от рог също са известни под друго име - понякога те се наричат ​​„еспресо“, което в превод означава „бързо“. Наистина, приготвянето на напитка в такава машина не отнема много време.

Традиционният начин на приготвяне на кафе, който се използва в някои кафемашини, е същият, както когато напитката се вари в турчин - това е смесване и варене на смлян фасул и вода. Но еспресото е направено съвсем различно. Мляното кафе изобщо не попада във водата, а се поставя над съда с него. Водата се загрява до състояние на пара, която преминава през кафе на прах и след това се кондензира в отделен съд. Така те получават еспресо.

По този начин кафето се приготвя в машина за кафе на рог. И го наричат ​​така, защото съдът за смляно кафе има формата на рог. Това позволява водната пара да преминава през зърната особено бързо.

Видове Carob кафемашини

Кафемашините от рожков са разделени на парни и помпени, вторият тип е малко по-скъп. Използването на кафемашина с помпено действие обаче често е много по-удобно от парата, така че разликата в цената се оправдава. Устройството с помпено действие ви позволява значително да подобрите вкуса на кафето, като същевременно ускорите неговото приготвяне.

Допълнително предимство на кафемашината с рог тип рог е количеството кафе, което може да се получи от една порция боб, поставена в рога. Моделът на пара дава не повече от четири чаши наситено кафе, а помпата едно действие - 6-7.

Друг момент, който влияе върху цената на кафемашината, е и материалът на рога: той може да бъде пластмасов или метален. Според най-добрия бариста, пластмасовият рог влияе на вкуса на кафето, добавяйки към него странен „пластмасов или химичен“ вкус. Затова се препоръчва да изберете метални рога, ако наистина оценявате вкуса на кафето.