Logo decormyyhome.com

Петна от мазнини по дрехите: отстранете без химическо чистене

Петна от мазнини по дрехите: отстранете без химическо чистене
Петна от мазнини по дрехите: отстранете без химическо чистене

Видео: Как да почистим фурната 2024, Юли

Видео: Как да почистим фурната 2024, Юли
Anonim

Едно неудобно движение - и любимата ви риза или пола се разваля от голямо мазно петно. Тази ситуация е позната на мнозина. Можете да запишете дрехи, оцветени с мазнини, като си спомняте надеждни методи на баба.

Image

За да достигнете до мазно петно ​​по дрехите, първо трябва да използвате най-простите средства и едва след това да пуснете мощни средства за отстраняване на петна в битка. Като предпазна мярка се използва малка дъска, покрита с няколко слоя плат, която се поставя от вътрешната страна на продукта (ако е необходимо, подложката е облицована).

Прясно поставени петна от мазнина помагат за премахване на хартиените кърпи, 2-3 слоя от които са положени от двете страни на тъканта и се гладят с топла ютия. Процедурата се повтаря, смяна на кърпи. След това остатъчните следи внимателно се избърсват с бензин или средство за отстраняване на петна, придвижвайки се от краищата до средата, за да не се окаже грозен ореол. Ако върху кадифе се образува петно ​​от масло, не го гладете, а внимателно го избършете с топла трохичка бял хляб.

Старите мастни петна веднага се почистват с памучен тампон, потопен в бензин, и след това със сапунен разтвор. Ако е оцветена лека вълна, тогава картофеното нишесте се разрежда с вода до състояние на каша и сместа се нанася върху петното в продължение на няколко часа. След това останалата мазнина се отстранява с бензин и се избърсва със застояла троха хляб.

За тъкани, за които инструкцията забранява измиването във вода, е подходящо химическото почистване. Продуктът се поставя върху бяла кърпа и върху петното се излива нагрято картофено нишесте. След половин час се разклаща и се налива нова порция. Повтаряйте процедурата, докато замърсяването изчезне напълно, и след това почистете дрехите.