Logo decormyyhome.com

Петна от пяна: няма проблем

Петна от пяна: няма проблем
Петна от пяна: няма проблем

Видео: PLANTED TANK FERTILIZERS MASTERCLASS - AQUARIUM PLANT FERTILIZING GUIDE 2024, Юли

Видео: PLANTED TANK FERTILIZERS MASTERCLASS - AQUARIUM PLANT FERTILIZING GUIDE 2024, Юли
Anonim

Капки монтажна пяна могат да попаднат върху дрехите по време на строителните работи, образувайки упорити петна. Не се сбогувайте веднага с нещата, защото можете да опитате да премахнете замърсяването с помощта на специални средства.

Image

Ако върху дрехите ви има малки капки замразена пяна, отстранете ги с остър нож. Внимателно разхлабете останките с тънка шевна игла. След това отстранете частиците от пяната с твърда четка. Ако има такава нужда, използвайте химически разтворител.

Вземете остър инструмент, като чиновническо ножче и внимателно изстържете монтажната пяна. Внимавайте, тъй като едно неловко движение може да съсипе дрехите ви. След това ще ви трябва специален аерозолен почистващ препарат, който се продава в хардуерни и строителни магазини. Преди да го използвате, тествайте върху малка незабележима зона на дрехи от грешната страна. Нанесете няколко капки върху тъканта и изчакайте няколко минути. Ако през това време материалът не е променил цвета си, не се колебайте да го използвате за почистване.

Разклатете аерозола може няколко пъти и внимателно нанесете продукта само върху петна от пяна, а не върху тъканта. Изчакайте около 20-25 минути и избършете материала с влажна кърпа или гъба от пяна. В края изплакнете дрехите си в чиста течаща вода и измийте с прах за трудно отстраняване на мръсотията. Този метод е подходящ, дори ако петното е старо.

Използвайте бял спирт или рафиниран газ, ако нямате специален препарат за почистване под ръка. Разбира се, тези средства не са толкова ефективни, но по-внимателни по отношение на тъканите. Навлажнете марля или памучен тампон в разтворител и нанесете върху петното от монтажната пяна за 5-10 минути. Под въздействието на химикалите той постепенно ще се разтвори. Изплакнете маркировката от мястото под течаща вода и измийте с препарат за отстраняване на петна.

Можете да се отървете от петна с помощта на настинка. Внимателно сгънете замърсените дрехи, така че замразената пяна да е отгоре. Опаковайте го в найлонов плик и го поставете във фризера за известно време. След около половин час извадете дрехите си и внимателно извадете пяната с помощта на ножици за нокти или канцеларски нож. Избършете следата с памучен тампон, натопен в препарат за отстраняване на лак за нокти или ацетон. Изплакнете и измийте дрехи, които са отстранени от полиуретанова пяна с добавяне на средство за отстраняване на петна.