Logo decormyyhome.com

Правила за съхранение на дезинфектанти

Правила за съхранение на дезинфектанти
Правила за съхранение на дезинфектанти

Съдържание:

Видео: Safety regulations. Mask and disinfection - all with your own hands. 2024, Юли

Видео: Safety regulations. Mask and disinfection - all with your own hands. 2024, Юли
Anonim

В предприятия, в болници, детски учебни заведения, заведения за обществено хранене, съхраняването на дезинфектанти е строго регламентирано. Правилата са описани в SanPiNah. Изпълнението им се следи от инспекционните органи. В къщи сме собствени майстори и инспектори. И основният контролен орган е нашето здраве и здравето на нашето семейство. И не забравяйте, че хлорът, фенолът, амонякът, формалинът са активни доставчици на канцерогени.

Image

За какво да внимавате

Почти всички дезинфекциращи битови химикали, от „любимата“ белина, която нашите баби, медицински сестри и почистващи препарати обилно изливат или поливат по тоалетни и бани, до модерни почистващи препарати за плочки, водопровод и бани, съдържат хлор, амоняк, фенол и други вещества, опасни за здравето, Ние знаем основните правила за това как да боравим с тях (с ръкавици, с отворена врата и качулка). Но често забравяме за повишено внимание при съхранение на тези дезинфектанти.

Спомнете си, че добрата домакиня има всичко запазено за бъдещето. И инструкциите за съхранение и правилата за безопасност обикновено не са четими. Освен ако при отварянето на торбичките за почистване на канализацията не сме внимателни, болезнено агресивният прах трябва да се разтвори с вода в тръбите. Като цяло с химията на праха трябва да се подхожда с изключително внимание. Те включват конвенционални прахове за пране, избелвачи, прахове за борба с насекомите (мухи, хлебарки, домашни мравки).

Аерозолните кутии могат да бъдат източник на токсични газове. Неправилното съхранение на дезинфектанти и домакински химикали може да доведе до взаимодействие и химически реакции на различни лекарства с отделянето на вещества, токсини и газове, опасни за хората. Последствията, които ни очакват при неправилно съхранение и употреба на дезинфектанти и почистващи химикали, могат да се проявят под формата на дерматит, алергии и астма, понижен имунитет.